Nieuws

 1. Bluesound lanceert de "HUB"!

  Bluesound lanceert de "HUB"!

  De nieuwe HUB van Bluesound brengt jouw draadloze muzieknetwerk een grote stap vooruit. Naast digitale audiobronnen sluit je nu ook eenvoudig analoge audiobronnen aan

  Lees meer »
 2. Uitgebalanceerde kabel voor je platenspeler: is dat nodig?

  Uitgebalanceerde kabel voor je platenspeler: is dat nodig?

  Steeds meer audiofabrikanten raden klanten aan om hun platenspeler uit te balanceren. Daarmee bedoelen ze de kabel vervangen die van de draaitafel naar de versterker loopt. Niet van de meegeleverde standaardkabel naar een kabel van een wat duurder merk, maar een complete omschakeling naar een gebalanceerde kabel.

  Maar wat is een gebalanceerde kabel eigenlijk en is dit een marketingtruc of een keiharde noodzaak? Lees deze blogpost om meer te leren over dit type kabel en hoe je die aansluit. Over het nut ervan kunnen we alvast een spoiler delen: het hangt van jouw drang naar perfectie af.

  Lees meer »
 3. Ruark: hypermoderne radio’s en fraaie draadloze speakers

  Ruark: hypermoderne radio’s en fraaie draadloze speakers

  Ruark klinkt als het grommen van een mythisch wezen, en misschien hebben de producten van dit merk daar ook wel wat mee gemeen. Maar in werkelijkheid is deze naam geïnspireerd door de achternaam van de oprichters: O’Rourke.

  Lees meer »
 4. Klipsch Reference Series: nieuwe generatie viert 25-jarig bestaan

  Klipsch Reference Series: nieuwe generatie viert 25-jarig bestaan

  Het Amerikaanse audiomerk Klipsch komt met een nieuwe editie van zijn bestsellers: de Reference-luidsprekers. De productlijn die in 1997 op de markt kwam is alweer aan de zevende generatie toe. Doublepoint is de grootste Klipsch-dealer van Nederland. Maak hier kennis met deze nieuwe krachtpatsers.

  Lees meer »
 5. Hoe je een vette bas krijgt : Doublepoint Nieuws

  Hoe je een vette bas krijgt : Doublepoint Nieuws

  Basgeluid: je smult ervan en tegelijkertijd haat je het want als je een buurman hebt die tot in de vroege uurtje zijn feestje met een diepe bas luistert, zou je hem zélf het liefst een stevige dreun geven. Maar als je thuis van een dvd geniet, bijvoorbeeld van je favoriete band, is het fantastisch als die bas je het idee geeft dat je er zelf live bij bent.

  Lees meer »
 6. Volume regelen van je speakers: zó doe je dat

  Volume regelen van je speakers: zó doe je dat

  Zelfs de allerduurste luidsprekers kunnen kapot gaan als ze te hard staan of vervormd geluid moeten weergeven. Eerst brandt de spreekspoel van de tweeter door en daarna houden ook de andere speakers in de kast ermee op. Je wilt dus de juiste apparatuur op elkaar aansluiten. Daarnaast is het belangrijk om voorzichtig te zijn met die volumeknop.

  Lees meer »
 7. Radio’s voor senioren: simpele bediening

  Radio’s voor senioren: simpele bediening

  Analoge radiosignalen maken plaats voor digitale. Dat vraagt ook om een radio die zulke digitale signalen (DAB+) kan ontvangen. Maak het je (groot)ouder(s) makkelijk met een heuse seniorenradio. In deze blogpost bekijken we twee modellen van het Duitse topmerk Albrecht Audio.

  Lees meer »
 8. Canton Vento: alles voor je home cinema

  Canton Vento: alles voor je home cinema

  De Vento-serie van het topmerk Canton bestond al, maar heeft nu een update gekregen. Van buiten zien ze er beter uit. Van binnen is de techniek ververst. Zelfs als ze zwijgend in de huiskamer staan, maken ze een statement. Maar als je ze eenmaal de sporen geeft, ben je direct verkocht.

  Lees meer »
 9. Hoe gebruik je een streamer?

  Hoe gebruik je een streamer?

  Met een streamer kun je muziek streamen. Een prachtige Engelse term maar wat betekent dat nu precies? In deze blogpost gaan we terug naar de basis en leggen we je uit wat deze techniek inhoudt. Je leert meer over dit apparaat en over de gouden toekomst van de muziekstreamer.

  Lees meer »
 10. Denon DHT-S517: betaalbare Dolby Atmos soundbar + subwoofer

  Denon DHT-S517: betaalbare Dolby Atmos soundbar + subwoofer

  Audiogigant Denon blijft maar innoveren. En één van die innovaties is een nieuwe set, bestaande uit een subwoofer en soundbar: de DHT-S517. Inmiddels is deze bij Doublepoint beschikbaar. In deze blogpost ontdek je waarom dit nieuwe duo zo interessant is voor wie surround-audio in huis wil halen. Een kleine spoiler: het vriendelijke prijskaartje speelt een grote rol!

  Lees meer »