Nieuws

 1. Dirac optimaliseert speakers met software

  Dirac optimaliseert speakers met software

  Als je speakers koopt in en in woonkamer plaatst, is de kans groot dat de akoestiek totaal niet lijkt op wat je in de winkel hoorde. Misschien klinkt de bas te flets of zijn de hoge tonen te schel. Wat het probleem ook is, je kan het oplossen met absorbers, panelen, diffusers en bass traps. Maar zou het niet veel prettiger zijn als je de akoestiek kon aanpakken met behulp van software? Dat is wat het bedrijf Dirac doet met de software Dirac Live. Dit programma analyseert de geluidssituatie in jouw woonkamer of luisterruimte, om vervolgens nieuwe settings naar jouw versterker te sturen.

  Lees meer »
 2. Elimineer ruis met de Silent Angel Bonn N8

  Elimineer ruis met de Silent Angel Bonn N8

  Op zoek naar een high-end netwerkswitch voor bijvoorbeeld streaming audio? Dan kan het niet veel beter dan de Silent Angel Bonn N8. Met dit apparaat sla je twee vliegen in één klap, want je verbetert er zowel het voedingssignaal als het netwerksignaal mee. Op die manier ban je vrijwel alle invloeden van buitenaf uit – en dat hoor je!

  Lees meer »
 3. Hoe sluit ik een subwoofer aan en welke aansluitmogelijkheden zijn er?

  Hoe sluit ik een subwoofer aan en welke aansluitmogelijkheden zijn er?

  Wij krijgen de afgelopen jaren enorm veel vragen over het aansluiten van een subwoofer en welke aansluitmogelijkheden zijn om een subwoofer aan te sluiten daarom besloten we hier een artikel te schrijven over dit onderwerp. In dit artikel gaan we in op de algemene tips van het aansluiten van een subwoofer, behandelen we de aansluitmogelijkheden en het hele proces van het aansluiten.

  Lees meer »
 4. Albrecht: moderne radio’s voor ouderwetse gezelligheid

  Albrecht: moderne radio’s voor ouderwetse gezelligheid

  Albrecht is een merk dat de ouderwetse radio in een nieuw jasje steekt. Dit Duitse label, dat superieure techniek met modern design combineert, past prima in ons assortiment voor audiofielen. Of je nu op zoek bent naar een draagbare radio of liever naar een model dat permanent op de boekenplank staat, Albrecht heeft wat je zoekt. Albrecht-radio’s kunnen niet alleen traditionele FM-signalen ontvangen, maar zijn ook compatibel met DAB+. Veel modellen zijn daarnaast uitgerust met internetradio: via wifi zijn ze met internet verbonden, waardoor je gratis toegang hebt tot radiozenders over de hele wereld.

  Lees meer »
 5. Magnat Quantum 723: ideaal voor de kleine woonkamer

  Magnat Quantum 723: ideaal voor de kleine woonkamer

  Topmerk Magnat komt met een setje boekenplankspeakers die het uiterste uit bescheiden versterkers persen. Voordat wij de betaalbare Quantum 723-luidsprekers in onze virtuele schappen zetten, testten we ze uit. Dit zijn onze bevindingen.

  Lees meer »
 6. Wat is High-resolution Audio nou eigenlijk?

  Wat is High-resolution Audio nou eigenlijk?

  High-res Audio is een begrip dat we in de afgelopen jaren veel hebben gehoord of voorbij hebben zien komen. High-res Audio begon als een niche in de muziekwereld maar is al een snel uitgegroeid tot een ware standaard voor verschillende streamingdiensten en producten. Hi-res Audio is een waar begrip geworden en daarom is het ook zeker de moeite waard om hier een artikel over te schrijven en onderzoek te doen naar dit ware fenomeen.

  Lees meer »
 7. High-end hifi-kwaliteit producten van Roksan

  High-end hifi-kwaliteit producten van Roksan

  Het Engelse merk Roksan timmert al 35 jaar aan de weg. Zoals zoveel audiomerken werd ook Roksan geboren in de werkplaats van een audioliefhebber. De liefde voor muziek spat nog steeds van de producten af: ze barsten uit hun voegen van de topkwaliteit onderdelen, en zijn daarnaast echte blikvangers die je met trots in je wandmeubel zet.

  Lees meer »
 8. Als eerste: nieuwe Denon-receivers met HDMI 2.1

  Als eerste: nieuwe Denon-receivers met HDMI 2.1

  Denon heeft de primeur: als eerste merk brengt het receivers op de markt met een HDMI 2.1-aansluiting. Die maakt het mogelijk om bijvoorbeeld tv-programma’s, films en games in 8K-resolutie te zien. Inderdaad, 4K is binnenkort verleden tijd.

  Deze zomer is het zover en zijn de eerste HDMI 2.1-receivers verkrijgbaar. Als Denon-dealer biedt Doublepoint ze natuurlijk ook. En we moeten eerlijk zijn: onze verwachtingen zijn hooggespannen. In deze blogpost laten wij jou met ons mee-watertanden.

  Lees meer »
 9. Alles over het gerenommeerde speakermerk: Focal!

  Alles over het gerenommeerde speakermerk: Focal!

  Focal creëert al sinds 1979 akoestische standaardbenodigdheden voor verschillende high-fidelity-markten, zoals luidsprekers voor in huis, koptelefoons, autoluidsprekers en monitorluidsprekers. Focal houdt zich voornamelijk bezig met luidsprekersdrivers en hifi-luidsprekers.

  Lees meer »
 10. Denon Home: draadloze luidsprekers getest

  Denon Home: draadloze luidsprekers getest

  De Denon Home-speakers zijn allereerst draadloos. Natuurlijk hebben ze een voedingskabel nodig om het nodige vermogen te produceren, maar onderling zijn ze draadloos verbonden. Zet je twee of meer Denon Home-luidsprekers in je huis, dan communiceren ze onderling via een HEOS-app op je smartphone of tablet.

  Lees meer »