Blog

 1. Wat is Dolby Atmos?

  Wat is Dolby Atmos?

  Dolby Atmos is the volgende stap voor jouw audio opstelling, maar wat is Dolby Atmos nu precies? In deze blog leggen wij dit kort uit.

  Lees meer »
 2. De nieuwe Denon 800NE-lijn

  De nieuwe Denon 800NE-lijn

  De door Denon in augustus aangekondigde 800NE-lijn is op de markt en ook bij Doublepoint verkrijgbaar! Naar eigen zeggen biedt Denon hiermee een nieuwe standaard voor betaalbare audiocomponenten waarin hoogwaardige technologieën worden gecombineerd met de nieuwste functies. Subliem geluid en gebruiksgemak is waar Denon voor staat en de PMA-800NE, DNP-800NE en de DCD-800NE zijn wederom een gewenst resultaat van jarenlang onderzoek en ontwikkeling. In dit blog bespreken wij de drie onderdelen van deze nieuwe lijn!

  Lees meer »
 3. Wat is Multi-Room Audio en hoe werkt het precies?

  Wat is Multi-Room Audio en hoe werkt het precies?

  Tegenwoordig is het afspelen van muziek in meerdere ruimtes naadloos op elkaar aangesloten. Met je smartphone en andere mobiele apparatuur kan de luisteraar eenvoudig bepalen waar wat te horen is. Maar wat precies is Multi-Room audio en hoe werkt het? In dit blog leggen we het kort uit.

  Lees meer »
 4. Klipsch Introduceert Videoserie ‘Keepers Of The Sound’ met Butch Walker

  Klipsch Introduceert Videoserie ‘Keepers Of The Sound’ met Butch Walker

  In een persbericht heeft Klipsch op 19 september 2018 aangekondigd dat zij een videoserie gaan starten met Butch Walker. Klipsch is blij met zijn nieuwe videoserie ‘Keepers Of The Sound’ die is geïnspireerd door audio-pionier en oprichter van het bedrijf Paul W. Klipsch. Hij heeft de luidsprekers in het leven geroepen om macht, detail en emotie te reproduceren en te vertalen naar een live muziekervaring bij muziekliefhebbers in huis. In dit blog lees je meer over de aangekondigde videoserie.

  Lees meer »
 5. DAC en de Marantz ND8006

  DAC en de Marantz ND8006

  Een DAC, ook wel een d/a-omzetter genoemd, converteert de digitale gegevensstroom naar een analoog geluid. Dit is nodig omdat de digitale gegevensstroom te zien is in binaire code. Een DAC transformeert dus deze binaire code naar een analoog signaal dat vervolgens naar een versterker gestuurd wordt om daarna via een hoofdtelefoon of luidsprekers de oren van de luisteraar binnen te komen. In dit blog leggen we dit proces kort uit en bespreken we een product uit ons assortiment met ingebouwde DAC!

  Lees meer »
 6. Nieuwe receivers toegevoegd aan Denon X-serie

  Nieuwe receivers toegevoegd aan Denon X-serie

  Denon kondigt met trots drie nieuwe toevoegingen aan zijn bekende X-serie AV-receiverassortiment aan. De producent lanceert de modellen AVR-X1500H, AVR-X2500H en AVR-X3500H die wij in dit blog kort op een rijtje zetten. 

  Lees meer »
 7. DTS Play-Fi

  DTS Play-Fi

  De audioliefhebber van nu vindt zijn weg steeds beter binnen de draadloze wereld. Iedereen kan tegenwoordig thuis beschikken over een stabiel draadloos netwerk, waardoor het makkelijker wordt muziek te luisteren zonder speakerkabels te hoeven wegwerken. Door de grotere behoefte aan draadloze audio-apparatuur heeft ieder audiomerk wel zijn draadloze speakers voor thuis of onderweg ontwikkeld. Doordat de connectie tussen deze losse speakers voorheen nogal merkgebonden was, was de liefhebber soms genoodzaakt in het hele huis dezelfde speakers neer te zetten. In dit blog leggen we uit hoe daar met DTS Play-Fi verandering in is gekomen.

  Lees meer »
 8. Denon, Marantz en AirPlay2

  Denon, Marantz en AirPlay2

  In juni van dit jaar werd door Denon en Marantz een update aangekondigd van bestaande receiver modellen. Voor de liefhebbers van de nieuwste Apple feature, AirPlay2, betekende dat goed nieuws.  De eerste updates zijn deze maand uitgerold en de reacties zijn heel positief. In dit blog gaan we er nader op in en kun je zien of deze gratis update ook voor jouw Denon- of Marantzreceiver zal worden gelanceerd.

  Lees meer »
 9. Het verschil tussen actieve- en passieve speakers

  Het verschil tussen actieve- en passieve speakers

  Je vraagt je vast wel eens af wat nu het verschil is tussen een actieve- en een passieve speaker? Veel van onze klanten zijn je voorgegaan en we willen in deze blog dan ook uitleggen wat het verschil is.

  Lees meer »
 10. Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een luidspreker?

  Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een luidspreker?

  Wanneer je opzoek gaat naar een nieuwe luidspreker kom je vast en zeker wel eens voor een aantal vraagstukken te staan. Het zou zo maar eens kunnen dat je specificaties tegenkomt waarvan je mogelijk niet weet wat ze betekenen en wat je ermee moet doen. In deze blog leggen wij u twee belangrijke specificaties uit; wattage en impendantie.

  Lees meer »
Pagina