Blog

 1. Het verschil tussen stereo- en surround sound

  Het verschil tussen stereo- en surround sound

  Bent u op zoek naar een audioset maar weet u niet of u voor stereo- of surround sound moet kiezen, in deze blog zullen wij u meer vertellen over het verschil en met enkele adviezen komen.

  Lees meer »
 2. Het verschil tussen de boekenplank en vloerstaande speaker

  Het verschil tussen de boekenplank en vloerstaande speaker

  Zoals de naam van deze verschillende speakers al doet vermoeden is de plek waar je deze speaker zal plaatsen verschillend, maar waarom is dat nou eigenlijk zo? We leggen het uit in deze blog.

  Lees meer »
 3. Wifi of Bluetooth speaker?

  Wifi of Bluetooth speaker?

  De laatste tijd beschikken veel speakers over een bluetooth of wifi functie maar weten veel mensen niet wat nou de verschillen zijn in mogelijkheden. In deze blog zullen wij ingaan op de verschillen en proberen wij advies te geven welke speaker het beste aan te schaffen.

  Lees meer »
 4. Gehoorbescherming Pluggerz

  Gehoorbescherming Pluggerz

  Steeds meer mensen in Nederland lopen een gehoorbeschadiging op doordat ze bijvoorbeeld te dicht bij de speakers zijn gaan staan op een festival. Veel van hen hebben vaak niet door dat de muziek schadelijk hard staat, waardoor het ook wel een sluipmoordenaar wordt genoemd. Niet alleen tijdens festivals kan gehoorbescherming van pas komen, maar ook mensen met een luidruchtig slapende partner maken er gebruik van. Zij bestellen vaak de gehoorbeschermers van Pluggerz uit het Doublepoint assortiment.

  Lees meer »
 5. MAC Audio mobiele speakers

  MAC Audio mobiele speakers

  Het mooie weer houdt aan en het einde van de zomer is nog lang niet in zicht. Steeds meer mensen plannen hun barbecues en tuinfeestjes, waarmee ook de vraag stijgt naar (tijdelijke) audioapparatuur voor buiten. De jaarlijkse ‘buurtbarbecue’ kan niet zonder een gezellig (achtergrond) muziekje wat uit een krachtige speaker komt. Het liefst is deze speaker onbeperkt te verplaatsen en kan hij een spatje water hebben. Een van de merken uit ons assortiment wat deze mogelijkheden biedt is MAC-Audio waarvan we in dit blog enkele speakers bespreken.

  Lees meer »
 6. Noise-cancelling

  Noise-cancelling

  Met het mooie weer van de laatste weken en de vakanties in aantocht zoeken we ons plezier allemaal buiten de deur. Om ongestoord van je eigen muziek te kunnen genieten is het soms heel verleidelijk om in de buurt van spelende kinderen of de trein het volume van je hoofdtelefoon wat hoger te zetten. Je hoort dan alleen die klanken die je zelf geselecteerd hebt. Deze oplossing is niet heel verstandig omdat er bij structureel gebruik gehoorschade op kan treden. Meerdere hoofdtelefoons uit het Doublepoint assortiment (onder andere van Denon en Pioneer) bieden daarom ‘noise-cancelling’. In dit blog bespreken we hiervan kort de eigenschappen en voor- en nadelen.

  Lees meer »
 7. Nieuwe TEAC Platenspelers

  Nieuwe TEAC Platenspelers

  TEAC heeft een aantal nieuwe platenspelers geïntroduceerd om in het hogere segment mee te gaan met de actuele ontwikkelingen. De volgende modellen zijn gelanceerd en zullen we in dit blog kort bespreken: de TN-350 in zwart en walnoot, de TN-420 in graffitikleur en de TN-550 en TN-570 met zwart marmeren bovenplaat.

  Lees meer »
 8. NAD Electronics

  NAD Electronics

  NAD staat voor New Acoustic Dimension en is van oorsprong een Britse hifi-ontwikkelaar. De oprichting vond in 1972 plaats door een groep audio-enthousiastelingen met aan het hoofd oprichter Marty Borish in samenwerking met de geniale audiotechnicus Bjorn Erik Edvardsen. In deze blog kort het verhaal van het merk NAD. 

  Lees meer »
 9. Standaard platenspeler vs USB-platenspeler

  Standaard platenspeler vs USB-platenspeler

  Veel vinylliefhebbers bellen ons op met de vraag wat voor hen het voordeel kan zijn van de USB-functionaliteiten op een platenspeler. Hoewel iedere audioliefhebber zijn eigen wensen en mogelijkheden heeft, is er in algemene zin voldoende te zeggen over de voordelen van een USB-platenspeler ten opzichte van een platenspeler zonder USB. In dit blog zetten we die kort op een rijtje.

  Lees meer »
 10. Pioneer VSX-933

  Pioneer VSX-933

  Pioneer heeft met de introductie van de nieuwe VSX-933 sinds kort een opvolger van de Pioneer VSX-932. Met het vervolg van deze nieuwe 7-kanaals receiver bouw je je woonkamer om tot een centrum van onbeperkt mediagenot.

  Lees meer »
Pagina