Albrecht is een merk dat de ouderwetse radio in een nieuw jasje steekt. Dit Duitse label, dat superieure techniek met modern design combineert, past prima in ons assortiment voor audiofielen. Of je nu op zoek bent naar een draagbare radio of liever naar een model dat permanent op de boekenplank staat, Albrecht heeft wat je zoekt.

Albrecht-radio’s kunnen niet alleen traditionele FM-signalen ontvangen, maar zijn ook compatibel met DAB+. Veel modellen zijn daarnaast uitgerust met internetradio: via wifi zijn ze met internet verbonden, waardoor je gratis toegang hebt tot radiozenders over de hele wereld.

DAB+ is beter dan FM

We luisterden met z’n allen al decennialang naar FM-radio. Als je een goede ontvangst hebt, komt zo’n analoog signaal helder je speakers uit. Maar niet overal en altijd zijn de condities dusdanig dat je zonder ruis radio kunt luisteren. DAB+ maakt daar een einde aan.

DAB+ staat voor Digital Audio Broadcasting. Via dit systeem ontvang je altijd ongestoorde signalen van lokale en regionale radiozenders. De geluidskwaliteit hiervan is vergelijkbaar met cd’s. Een ander voordeel is dat je makkelijk op alfabet naar een radiozender kunt zoeken. Alle Albrecht-radio’s stellen je in staat om naar zenders via DAB+ te luisteren.

Internetradio: tienduizenden radiostations

Vrije alle serieuze radiostations ter wereld zijn ook via internetradio te beluisteren. Er zijn meerdere websites die lange lijsten van internetradiozenders bijhouden. Een Albrecht-radio met internetradio bespaart je het klikken door zo’n site. Met de knoppen op je radio kun je dan zoeken naar een radiostation in een bepaald land.

Ook is het mogelijk om via internetradio specifiek naar een muziekgenre te zoeken. Hou je bijvoorbeeld van blues of ben je meer aan klassieke muziek toe, dan heb je in mum van tijd een lange lijst met radiozenders om uit te kiezen. Momenteel zijn er in totaal zo’n 25.000 internetradiozenders.

Kleine tafelmodellen

In ons complete overzicht van Albrecht-radio’s zie je meteen waar dit merk zich op heeft toegelegd: op tafelradio’s die je makkelijk verplaatst tussen woonkamer, keuken, garage of kantoor. Ze zijn compact maar zitten tegelijkertijd boordevol functies. Bescheiden ogende apparaten, maar stuk voor stuk geven ze analoge radio’s het nakijken.

Bijzonder is de seniorenradio. De Albrecht DR860 is zo ontworpen dat hij eenvoudig te bedienen is, ook voor wie vergeetachtig is of overweldigd wordt door een groot aantal knoppen. In de ‘seniorenstand’ kan de radio alleen worden aan- en uitgezet, kan de luisteraar één van de opgeslagen radiozenders kiezen en het volume bedienen. Alle andere knoppen, en dat zijn er niet eens zo veel, werken dan niet.

Juweeltjes in de kast

Ook voor in de boekenkast of het tv-meubel heeft Albrecht geschikte radio’s. Zoals we van dit merk gewend zijn, gaat het om prachtige brokken techniek. Neem bijvoorbeeld de DR890 met een walnotenhout afwerking. Of de klassiek ogende Albrecht DR883 in die robuuste, tijdloze behuizing (maar dan wel met een kleurenscherm). Juwelen die jouw kast of boekenplank een tikje interessanter maken.