Ben je een echte muziekliefhebber en wil je ook buiten genieten van je favoriete nummers? Dan zijn outdoor speakers iets voor jou. Outdoor speakers zijn speciale luidsprekers die ontworpen zijn om buiten te gebruiken, bijvoorbeeld op je terras, in je tuin, bij je zwembad of op je boot. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over outdoor speakers: wat ze zijn, wat de voordelen zijn en hoe je de beste kiest voor jouw situatie.

 

Wat zijn outdoor speakers?

Outdoor speakers zijn luidsprekers die geschikt zijn voor buitengebruik. Ze kunnen tegen regen, zon, stof en extreme temperaturen. Dat komt door de speciale behuizing die de luidsprekers beschermt. Zo zijn ze vaak met een waterafstotende verf behandeld en hebben ze een roestvrijstalen grill. Dus laat die regen en UV-straling maar komen!

Outdoor speakers bestaan in allerlei vormen en maten hebben. Zo zijn er gevelspeakers, die je aan de muur of onder de overkapping kunt ophangen. Deze speakers hebben meestal een tweewegsysteem met een woofer en een tweeter voor een gebalanceerd geluid. 

Er zijn ook perkspeakers, bijvoorbeeld in de vorm van rotsblokken, die je in het perk tussen de planten kunt verstoppen. Met hun ronde of ovale vorm kunnen ze het geluid 360 graden in de rondte verspreiden. 

Tot slot bestaan er boekenplankspeakers, die we ook voor binnenshuis kenden. In hun outdoor-variant zijn dit compacte speakers die je makkelijk kunt verplaatsen. 

 

Wat zijn de voordelen van outdoor speakers?

Het grootste voordeel mag duidelijk zijn: je kunt met outdoor speakers onbezorgd buiten je favoriete muziek beluisteren! Dat brengt allemaal kleinere voordelen met zich mee. Zo hoef je niet met luidsprekers of kabels te slepen. Die van jou blijven vast op hun plek staan, tenzij je voor een boekenplankmodel kiest. Maar hoe dan ook, je hoeft geen kunstgrepen meer te verrichten omdat je vast aangewezen luidsprekers voor in je tuin of op je terras hebt.

Outdoor speakers zorgen voor een prettige en ongedwongen sfeer bij elke gelegenheid. Tegenwoordig hebben ze allemaal Bluetooth of wifi, zodat je draadloos verbinding kunt maken met je smartphone, tablet of laptop. Met een druk op de knop activeer jij jouw playlists op Spotify, Deezer of Apple Music. Je kunt natuurlijk ook het geluid van je tv, home cinema of gameconsole versterken als je buiten wilt kijken of spelen.

Zo kies je de beste outdoor speakers

Om de beste outdoor speakers te kiezen voor jouw situatie, moet je rekening houden met een aantal factoren. Hieronder geven we je enkele tips waar je op moet letten:

  • Je tuin of terras
    Hoe groter en opener de ruimte, hoe meer vermogen en bereik je nodig hebt om het geluid goed te verspreiden. Je kunt ook meerdere speakers gebruiken om verschillende zones in je tuin te creëren.\
  • Plaatsing en de montage
    Zoals gezegd bestaan er allerlei modellen outdoor speakers, geschikt voor het bloemenperk, voor onder de overkapping of voor op een statief. Vrijuit combineren kan natuurlijk ook.
  • Weergavekwaliteit en de belastbaarheid
    Een echte audiofiel kiest voor premium luidsprekers. Maar ook in de mediumklasse zijn er prima modellen te vinden. Let wel op de belastbaarheid van de speakers en of die bij jouw volumebehoeften past.
  • Het design
    Afhankelijk van hoe blootgesteld de speakers zijn aan weersinvloeden kun je kiezen voor speakers die spatwaterdicht, stofvrij of volledig waterproof zijn. Je kunt ook kiezen voor speakers die passen bij de kleur van je gevel, overkapping of tuin.

 

Bestel ze bij Doublepoint

Wil je meer weten over outdoor speakers of wil je advies op maat? Neem dan contact op met Doublepoint.nl, dé webwinkel voor audiofielen. Wij hebben een ruim assortiment aan outdoor speakers van topmerken zoals Focal, Magnat en Klipsch. Wij helpen je graag om jouw buitenruimte om te toveren tot een muzikaal paradijs.