Bluesound lanceert de "HUB"!

Bluesound lanceert de "HUB"!

Bluesound en NAD eigenaren opgelet: Bluesound ontwierp een hulpmiddel om je muzikale ecosysteem onbeperkt mee te vergroten. Onbeperkt? Jazeker, want met deze nieuwe HUB kun je nu ook vanuit analoge apparatuur muziek door het hele huis streamen.

Draadloos luisteren naar cd’s en vinyl

Geen kabels en een prachtig geluid zijn al lange tijd voorbehouden aan de gebruikers van Bluesound en NAD apparatuur. Je bent eraan gewend om de mooiste tracks draadloos te streamen, naar elke zone in je woning of bedrijf die jij kiest.

Maar hoe zit het met je analoge platenspeler en cd-speler? Die kon je tot nu toe alleen maar met een draad aansluiten op de dichtstbijzijnde versterker. Met de HUB van Bluesound wordt dit verleden tijd. De HUB is namelijk een apparaat dat lokale bronnen toegankelijk maakt voor alle BluOS™ spelers in jouw netwerk. Zo kun je ongeremd blijven genieten van je cd’s en je vinyl collectie.

Naast digitaal ook analoog op Powernode of NAD 

Als bezitter van bijvoorbeeld de BlueSound Powernode of een NAD amplifier, ga je met de HUB nog meer van je apparaat genieten. Met deze nieuwe HUB kun je immers je bestaande ecosysteem moeiteloos uitbreiden. Je kunt er zowel analoge als digitale apparaten op aansluiten. Denk bij analoog aan je platenspeler of je tv. De HUB zet het signaal van deze audiobronnen door naar jouw Powernode of NAD. Het maakt deze HUB dus tot een extra hulpmiddel om flexibiliteit te creëren binnen je bestaande opstelling. De BluOS™ besturing van jouw apparatuur wordt hiermee nog veelzijdiger.

De ingangen op de Bluesound HUB 

Om jouw audiobronnen op de Hub te kunnen aansluiten, beschikt deze over tal van ingangen. Het is daarbij goed om te weten dat de HUB zal fungeren als voorversterker voor je oude analoge platenspeler. De phono ingang stuurt het signaal in de HUB namelijk door een ingebouwde 'audiophile-grade' MM phono stage preamp. De HUB beschikt aan de achterkant over vijf digitale en analoge ingangen. Je kunt kiezen uit: HDMI eARC, digitaal coaxiaal, digitaal optisch, stereo analoog, en de phono ingang.

Makkelijk aansluiten met de app

Dankzij de praktische app die bij de BluOS™ besturing hoort, is aansluiten en instellen van elk nieuw apparaat erg eenvoudig. Je koppelt de nieuwe audiobron namelijk aan je systeem met de standaard 'Voeg een speler toe'-wizard van de BluOS™app. De HUB zorgt vervolgens voor de integratie met het BluOS™-netwerk, zodat de andere Bluesound / BluOS™ spelers in het netwerk de bronnen van de HUB als hun eigen bron gaan zien. Vervolgens kun je het signaal uit de nieuw aangesloten bronnen ook via de app gaan bedienen. Nadat de nieuwe audiobronnen met succes op de HUB zijn aangesloten, kun je ze gaan inzetten voor multiroom audio streaming.

Maten en voeding 

Misschien denk je nu dat zo’n HUB wel groot zal zijn? Niets is minder waar. Het zwarte kastje meet slechts 15,3 x 17,7 centimeter en is 4,5 centimeter hoog. Het weegt maar 660 gram. Voor de kenners onder ons betekent dit dat de HUB 1U rekhoogte met 1/3 rekbreedte meet. Handig om te weten als je de HUB wilt (laten) inbouwen.

Om van stroom te worden voorzien, beschikt de HUB over een USB-C ingang. De voedingsadapter met USB-C-kabel die je daarvoor nodig hebt, wordt meegeleverd. Verder zit er een ethernetkabel bij het kastje en voor eventuele inbouw een montagesjabloon.

Laat hem niet in de winkel staan

De nieuwe HUB van Bluesound brengt jouw draadloze muzieknetwerk een grote stap vooruit. Naast digitale audiobronnen sluit je nu ook eenvoudig analoge audiobronnen aan. Bestaande of nog te ontwikkelen Internet of Things gadgets zijn op de HUB ook van harte welkom. Had BluOS™ ook jouw hart al gestolen, dan kun je deze nieuwe HUB eigenlijk niet in de winkel laten staan.

 

Let op: leverbaar eind juli