Bluesound Node N130

Het is officieel: er wordt inmiddels meer muziek gestreamd dan dat er cd’s worden verkocht. Misschien merk je het ook bij jezelf en haal je niet meer zo snel een cd’tje uit zijn hoes, maar zet je gauw even Spotify op. Deze cultuurverandering vraagt om een functie die nog maar weinig stereo-installaties hebben: muziek streamen.

Het streamen muziek is voor velen een ware uitkomst, maar de kwaliteit van het signaal is niet altijd optimaal. Het audiomerk Bluesound brengt daar verandering in met een HR-muziekstreamer die studiokwaliteit muziek naar jouw stereoset brengt. Laten we eens kennismaken met dit bijzondere apparaat.

Upgrade jouw stereo-installatie

Een redelijke stereoset heeft tegenwoordig een muziekstreamer, waarmee je niet langer afhankelijk bent van traditionele geluidsdragers als vinyl en cd’s. Met een muziekstreamer krijg je toegang tot tienduizenden internetradiozenders en kun je jouw Spotify-playlists door jouw oude, vertrouwde luidsprekers beluisteren. 

De Bluesound Node N130 biedt de wat oudere muziekinstallatie de nodige upgrade. Deze muziekstreamer, die je vanuit je luie stoel bij Doublepoint bestelt, sluit je eenvoudig aan op je bestaande versterker of AV-ontvanger. Op het bovenpaneel is een touchpaneel met voorinstellingen, maar je bedient hem nóg makkelijker via de mobiele app BluOS (voor Android-telefoons of iPhones).

Hi-res muziekstreaming

Decennialang waren we aangewezen op cd’s voor de beste muziekkwaliteit. Deze 16-bit ervaring bracht ons rijk geluid, maar de wens was altijd om een stapje verder te gaan. Toen kwam 24-bit beschikbaar, dankzij de dvd’s. Een ongeëvenaarde audio-ervaring waar gestreamde muziek niet aan kon tippen. Tot nu. 

De Bluesound Node N130 is klaar voor 24-bit streamingservices, wat we ook wel hi-res noemen (HR). Hij ondersteunt bovendien MQA: luisteren op masterkwaliteit. Dat betekent dat jij jouw muziekbibliotheek op Tidal, Amazon, Primephonic of Apple Music loss-less kunt beluisteren voor een ongelooflijke muziekervaring.

Multi-room audio

Jouw muziek luisteren waar je maar wilt, overal in huis? De populaire multi-room functie is ook beschikbaar op de Bluesound Node N130. Zet andere Nodes in je huis om ze met elkaar te koppelen en allemaal tegelijkertijd met de smartphone-app te bedienen. Waar je ook bent in huis, je geniet van 24-bit hi-res audio: muziek zoals het bedoeld was. 

Slapen de kinderen? Uiteraard is dit apparaat ook met Bluetooth 5.0 uitgerust, zodat je jouw muziek via een draadloze hoofdtelefoon. Uiteraard werkt deze functie ook goed samen met wireless speakers, die ideaal zijn voor in de tuin of de garage.

Over Bluesound

Bluesound is een Canadees audiomerk dat zich toelegt op het ontwerpen en maken van oplossingen voor draadloze, digitale muziek. Het bestaat ontwerpers, technici en mensen die hun hele leven in de muziekindustrie hebben doorgebracht. Stuk voor stuk mensen die niet tevreden waren met de geluidskwaliteit van de bestaande devices. Na ruim tien jaar vallen en opstaan hebben deze audiofielen bereikt wat ze wilden: 24-bit hi-res digitale audio.