Eind 2019 heeft Canton een nieuwe lijn draadloze speakers geïntroduceerd genaamd de Canton Smart Serie. In deze lijn zijn twee nieuwe draadloze soundbars geïntroduceerd; de Canton Smart 9 en Smart 10 Soundbar. Tevens is ook een draadloze speaker geïntroduceerd; de Canton Smart 3, deze kan worden gekoppeld met de nieuwe Soundbars. Dan is er tot slot een gehele 4.1 Smart line up geïntroduceerd; de Smart Vento 3 (boekenplank speaker), de Smart Vento 9 (vloerstaande speaker) en de Smart 8 (subwoofer). Buiten alle nieuwe speakers zijn er ook een tweetal versterkers geïntroduceerd; de Smart Pre-amplifier en de Smart 5.1 Amplifier.

Het mooie van deze Smart Serie is dat alle nieuwe speakers actieve speakers zijn en tevens ook een ingebouwde technologie hebben om met elkaar te worden gekoppeld. De speakers zijn vergelijkbaar met de draadloze speakers van Klipsch, HEOS en Sonos. Er is voor de gehele Smart Serie geen luidsprekerkabel nodig. Ook is het voordeel van dit systeem dat je geen versterker meer nodig hebt omdat alles via de speakers zelf kan worden aangestuurd zoals Bluetooth. Ook de HDMI-aansluiting zit bijvoorbeeld op de nieuwe Smart 9 & Smart 10 soundbar en tevens ondersteunt deze HDMI-aansluiting ook 4K. De Smart 9 en Smart 10 soundbar hebben beiden Spotify connect en een ingebouwde Google Chromecast om je favoriete video’s of muziek snel te kunnen streamen op je TV en Soundbar.

De Smart Vento 9 en de Smart Vento 3 hebben beiden een optische ingang om dus ook het geluid van je TV op de speakers te laten afspelen. De Smart 8 subwoofer heeft tevens ook de ingebouwde Smart technologie om met de speakers te worden verbonden. Elk mogelijk opstelling kan dus worden gemaakt met de Smart speakers. Een versterker kan zeker van pas komen als je de Smart speakers wilt combineren met passieve speakers door middel van een luidsprekerkabel. Je kan dus bedrade speakers van Q Acoustics, Jamo, Klipsch, Canton, Dali, SVS ect. aansluiten op de nieuwe versterker van Canton en de draadloze Smart speakers aan de versterker koppelen. Een mooi staaltje technologie al zeggen wij het zelf!

De nieuwe Smart line up is naar onze mening een perfecte aansluiting op de huidige ontwikkelingen in de huidige audio branché. Een aantal merken is Canton wel voor geweest met deze oplossingen en mogelijkheden maar zoals we van Canton gewend zijn is de kwaliteit altijd top kijkend naar prijs-kwaliteitverhouding. Alle speakers en versterkers zijn nu ook bij Doublepoint verkrijgbaar, ben je benieuwd geworden? Klik dan hier!