Nieuws vanuit Dali: Lancering DALI Opticon MK2

De inmiddels vijf jaar oude Opticon-serie van DALI is toe aan een update. De Opticon MK2-serie is het resultaat. Nieuwe tweeters vergroten de helderheid en de doorontwikkelde
houtvezelconussen produceren en donkerder klankkleur. Daarbij erft deze lijn de SMC-technologie (Soft Magnet Compound) van de exclusieve Epicon-serie.

Klaar voor de toekomst

We lieten je al eerder kennismaken met de actieve en draadloze Oberon C-speakers van DALI. In deze blogpost nemen we de (bedrade) Opticon MK2-luidsprekers onder de loep.

De Opticon MK2-serie is een vervolg op de succesvolle Opticon-serie van DALI. Optisch hebben de speakers uit deze lijn een opfrisser gekregen, maar ook intern zijn ze onder handen genomen. Het resultaat is een set waar je jaren mee vooruit kunt.

Luidsprekers in deze serie

In totaal bestaan er vier verschillende formaten, variërend van compacte boekenplankspeakers tot imposante vloerstaanders. Zoals we van dit merk gewend zijn, combineert DALI een fraaie uitstraling met een denderend geluid.

  • De kleinste uit de serie is de Opticon 1 MK2, een tweeweg boekenplankspeaker met een hoogte van slechts 26 centimeter. Een discrete verschijning voor het oog, maar wanneer je hem de sporen heeft, is dit een indrukwekkende huisgenoot.
  • Een iets grotere monitor van DALI is de Opticon 2 MK2. Met zijn hoogte van 35 centimeter is hij nog steeds een bescheiden speaker, maar de prestaties zijn werkelijk groots.
  • Liever iets groters? De Opticon 6 MK2 is de kleinste van de vloerstaande speakers in deze serie. De twee 6,5 inch bas-/middenspeakers vullen moeiteloos een grotere ruimte, terwijl de exclusieve dome/ribbon-tweeter een superieur geluidsbeeld en  optimale spreiding garandeert.
  • Het paradepaardje uit deze serie is de 300 Watt sterke Opticon 8 MK2, een vloerstaande speaker en het enige driewegsysteem van deze productlijn. Verdeeld over 114 centimeter huist de kast twee 8 inch houtvezelconussen en een 6½ inch midrange driver.
  • De Opticon Vokal MK2 is een centerluidspreker met buitengewone details en helderheid. Combineer deze met één van de bovenstaande sets om een krachtige home cinema te creëren.

Discrete integratie met je interieur

Alle speakers uit de DALI Opticon MK2-serie zijn in drie afwerkingen beschikbaar: wit, zwart en walnoot. De witte speaker is afgewerkt met een donkergrijs speakerdoek, terwijl de zwarte en walnoot speaker van een zwart doek zijn voorzien. Het no-nonsense design zorgt ervoor dat deze luidsprekers discreet zijn en in vrijwel elk interieur passen.

DALI: Deense kwaliteit

Verkopers van hifi-apparatuur hebben een goed beeld van de wensen van klanten. Gewapend met die kennis richtte de grootste hifi-winkel van Scandinavië in 1983 het merk DALI op. Dit Deense label fabriceert betaalbare luidsprekers die uitstekende prestaties en een natuurlijke weergave combineren. De ingenieurs van DALI zijn non-stop bezig om nieuwe inzichten in de luidsprekers van dit merk toe te passen.