Wij zijn in de gelegenheid geweest om de S3000PRO van Edifier uitgebreid te testen in één van onze luisterruimtes. Onze eerste indruk is een adembenemende geluidsweergave. De S3000PRO draadloze speakers hebben ieder een netstroomkabel en zijn volledig draadloos aan elkaar gekoppeld zonder enige stroringen of vertraging in het geluid. We hebben zelfs getest een muur tussen de twee speakers te plaatsten om te kijken of er storingen of vertragingen in het geluid waren, conclusie; in alle situaties een perfecte koppeling tussen de twee speakers.

Allereerst hebben we gekeken hoe de Edifier S3000PRO speakers presteerde onder klassieke muziek. Met de 6,5 inch woofer is er wetenschappelijk bewezen dat dit zorgt voor een optimale geluidsweergave. Een 6,5 inch woofer heeft de perfecte afmeting voor een speaker om de lage en hoge tonen te kunnen beluisteren. Wij hadden de S3000PRO speakers via onze TV optisch aangesloten en tevens ook beluisterd via Bluetooth 5.0 op TIDAL. TIDAL heeft de optimale bittrate in hun service geïmplementeerd wat de geluidskwaliteit ten goede komt.

In de tweede sessie hebben we nummer beluisterd met een hoge bassweergave. Hierbij merkte wij wel dat de laagste tonen niet optimaal werden benut hoewel de bass op zijn hoogste stand stond. Dit had betrekking op een tweetal nummers waarin erg lage bass tonen naar voren kwamen. Het was niet storend maar toch was het jammer dat deze tonen niet werden bereikt. We hebben tevens verschillende settings geprobeerd zoals dynamisch, klassiek en monitor ect. Hierin merkte we niet heel veel verschil maar toch kwam er met elke setting wel een kleine aanpassing in het geluid. De dynamische modus was voor ons gevoel het meest ideaal omdat hierbij de speakers zich gingen aanpassen aan het geluid, met deze modus werden dat ook de laagste en hoogste tonen het makkelijkst bereikt.

Onze eindconclusie is dat de Edifier S3000PRO speakers kijkend naar prijs-kwaliteit verhouding de ideale speakers zijn als je niet van allerlei kabels houdt. De S3000PRO speakers zijn zeer veelzijdige speakers en hebben een enorm vermogen in de categorie actieve speakers. Edifier staat dan ook niet voor niets bekend om haar actieve speakers. De S3000PRO’s kunnen doormiddel van Bluetooth worden gekoppeld aan je telefoon, tablet, iPad ect. tevens kunnen de speakers aan je TV worden gekoppeld met een optische kabel (meegeleverd in de doos). Al met al bieden deze speakers het complete pakket en zijn ze ook nog eens gemakkelijk aan te sluiten. Wij zijn zeer te spreken over deze speakers en ze zijn het dan ook zeker waard om een keer te beluisteren in ons experience center!