Met de komst van smartphones is het luisteren van muziek een stuk makkelijker geworden voor iedereen, dit betekent dus ook dat vrijwel iedereen met een smartphone in het bezit is van een hoofdtelefoon en meestal zijn dit de meegeleverde oordopjes. Deze meegeleverde oordopjes zijn prima, maar er zijn zoveel meer modellen en soorten hoofdtelefoons die kunnen zorgen voor een unieke en betere luisterervaring voor jou!

Hieronder worden verschillende soorten hoofdtelefoons genoemd die van elkaar verschillen qua formaat:

-          Over-ear: Koptelefoon die comfortabel om je gehele oor zit.

-          On-ear: Koptelefoon die op de oren drukt.

-          In-ear: Meest voorkomende soort, oordopjes horen ook in deze categorie.

Op de afbeelding in deze blog is mooi te zien hoe de verschillende soorten eruit zien als deze gebruikt worden, maar er naast de keuze voor formaat kan je ook kiezen tussen een bekabelde of draadloze hoofdtelefoon.

Bekabeld of draadloos?

Een tweede belangrijke keuze voor een nieuwe hoofdtelefoon kan zijn of deze bekabeld of draadloos gaat moet zijn. Een draadloze hoofdtelefoon biedt meer vrijheid onderweg door de missende kabel en qua geluid doen deze niet onder voor een bekabelde hoofdtelefoon soms komen draadloze hoofdtelefoons met active noise-cancellation iets wat niet te vinden is op een bekabelde hoofdtelefoon, maar er zijn ook redenen om te kiezen voor een bekabelde hoofdtelefoon in plaats van een draadloze hoofdtelefoon.

-          Eenvoudiger in gebruik, je hoeft een bekabelde hoofdtelefoon alleen maar in te pluggen voor gebruik.

-          Je hoeft niet apart de hoofdtelefoon op te laden.

-          Over het algemeen zijn bekabelde hoofdtelefoons een stuk goedkoper.

Active noise cancellation

Hierboven is het al een keer genoemd, maar wat precies is active noise cancellation? Dit is een technologie die omgevingsgeluid actief dempt zodat jij alleen jouw muziek hoeft te horen en niet het geluid van bijvoorbeeld pratende mensen of lawaai tijdens het vliegen. ANC is vooral te vinden in draadloze hoofdtelefoons en worden beschouwd als de beste hoofdtelefoons die je kan kopen op dit moment.

Geïnteresseerd in een nieuwe betere hoofdtelefoon? Bekijk dan nu ons gehele assortiment op: https://doublepoint.nl/koptelefoons/koptelefoons