Cambridge Audio heeft sinds kort de AX-productlijn gelanceerd, een gloednieuwe reeks hificomponenten. De AX-productlijn is ontworpen en ontwikkeld in het Verenigd Koninkrijk en heeft elke muziekliefhebber iets te bieden, waardoor hij de perfecte balans vindt tussen prestaties en betaalbaarheid. Binnen de AX-lijn zijn er veelzijdige prijzen van 295 euro tot 595 euro en zijn sinds kort dan ook beschikbaar in Nederland

De nieuwe AX-productlijn van het meer dan vijftig jaar oude Cambridge Audio is verdeeld in een drietal productlijnen; de AXC, de AXA en de AXR. Het gaat om een vier nieuw ontworpen producten: een cd-speler, een versterker en een tweetal receivers. Cambridge levert een pure, ongefilterde audio-ervaring die de bedoelingen van de artiest weerspiegelt - niets toegevoegd, niets weggenomen. De techniek uit de duurdere modellen is verder verwerkt in de nieuwe AX-lijn.

De geïntegreerde AXA35-stereoversterker heeft een uitstekende prijs/kwaliteit-verhouding en biedt een vermogen van 35 Watt per kanaal, vier analoge cinch-ingangen, een enkele cinch-uitgang voor opnamedoeleinden en een usb-poort met 5 Volt/500 mA voor het toevoegen van een bluetooth-ontvanger. De AXA35 wordt geleverd met een afstandsbediening, een draaitafelingang en een hoofdtelefoonuitgang van 6,3 millimeter. De AXA35 is verkrijgbaar in het Lunar Grey en in het zwart.

Met zowel kracht als flexibiliteit in overvloed, is de AXR85 stereo-receiver een ideale keuze voor de meer veeleisende luisteraar. Met 85 Watt kunnen twee stereoluidsprekerzones worden aangestuurd. Verder heeft de AXR85 een breed scala aan aansluitmogelijkheden: drie analoge cinch-ingangen, een draaitafelingang, een cinch-uitgang voor opnamedoeleinden en subwooferuitgangen. De AXR85 heeft tevens een FM/AM-tuner en een ingebouwde Bluetooth-ontvanger voor draadloze streaming.

Het hoogste model is de AXR100 stereo-receiver, die de AXR85 als voorbeeld neemt maar vervolgens digitale ingangen (twee optische en één coaxiale) toevoegt. Het vermogen is met 100 Watt ook iets hoger.