De nieuwe Oberon-reeks van Dali kan worden vergeleken met de succesvolle Zensor-reeks van Dali. Ook de Oberon-reeks zijn zeer betaalbare speakers met een modern design. De Oberon-reeks zijn ook zeer interessant voor echte filmliefhebbers.

De Oberon-reeks van Dali zijn qua geluidskwaliteit fors verbeterd en hebben een mooiere afwerking gekregen tegenover andere goedkopere speakers van Dali. De nieuwe Oberon speakers van Dali zijn niet zomaar een vernieuwing van het assortiment maar geven een gehele nieuwe ervaring aan de luisteraar van de speakers. De Oberon speakers bevatten de technologie van duurdere modellen van Dali maar zijn wel goedkoper in prijs. Dali heeft het design van klassieke luidsprekers genomen en daar hun eigen draai aan gegeven waardoor het gevoel van vroeger naar boven wordt gehaald bij veel luisteraars.

Dali is altijd al een merk geweest die aandacht besteedt aan liefhebbers van surround, naast haar klassieke doelgroep van stereofanaten. Nagenoeg elke luidsprekerfamilie van Dali bestaat niet alleen uit vloerstaanders en boekenplankspeakers, maar ook uit centers en on-wallspeakers. Voeg nog een Dali-subwoofer toe en eventueel inbouw- of de Dali Alteco-hoogtespeakers, en je hebt alles wat je nodig hebt om een mooie surroundopstelling te bouwen.

De Oberon speakers van Dali zijn verkrijgbaar in vier verschillende soorten kleuren: zwart, wit, licht eikenhout en dark apple. Er is dus voor iedere persoon wel een geschikte kleur beschikbaar waardoor er dus voldoende keuze is voor iedereen. De Oberon-reeks bevat twee soorten vloerstaande speakers, twee soorten boekenplank speakers, één soort centerspeaker en één soort on-wall speaker. De Oberon-reeks bestaat dus uit de Oberon 5 en de Oberon 7 waarbij de Oberon 5 de kleinere vloerstaande speaker is uit de reeks. De Oberon-reek bestaat uit de Oberon 3 en de Oberon 1 waarbij de Oberon 3 de grotere versie boekenplank speakers zijn. En als laatste is er een Oberon Vokal centerspeaker verkrijgbaar en is er een Oberon On-Wall speaker verkrijgbaar.

De Oberon 1 boekenplank speakers zijn verkrijgbaar voor 199 euro en worden per paar geleverd. De Oberon 1 boekenplank speakers zijn 279 euro per paar. De Oberon 5 vloerstaande speakers zijn 399 euro per stuk en de Oberon 7 vloerstaande speakers zijn 499 euro per stuk. De Oberon Vokal centerspeaker is 349 euro per stuk en de Oberon On-Wall is 249 euro per stuk.

De Oberon-reeks van Dali is vanaf nu verkrijgbaar bij Doublepoint.