De 3000 familie van Q acoustics staat bekend om de uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Nu is er ook de 3000i familie! Maar is er behalve de naamsverandering daadwerkelijk iets veranderd in deze nieuwe speakerserie?

Jazeker! De nieuwe 3000i-serie mag dan wel enorm veel lijken op zijn voorgangen, maar er zijn enkele subtiele veranderingen die de gehele ervaring een stuk beter maken. Ten eerste de bouw van de speakers. De “normale” 3000-serie staat bekend om zijn mooie afwerking en solide bouw voor speakers waar niet per se enorme kapitalen voor uitgegeven hoeven worden, maar er waren toch wel wat verbeteringen mogelijk in deze serie. Neem bijvoorbeeld de 3050 in de kleur walnoot waarbij alleen de zijkanten daadwerkelijk deze kleur hebben en de voorkant zwart blijft. De nieuwe 3050i speakers zien er een stuk beter uit. De gehele speaker is bedekt in een fineer en er is zelfs sprake van een realistisch reliëf waardoor deze speaker heel luxe aanvoelt voor een speaker in deze prijscategorie. Een minder fijn punt is het verdwijnen van de glossy zwarte en witte kleuren. De nieuwe 3000i-serie komt alleen in matte kleurvarianten.

De algemene bouw van de 3000i-series is ook verbeterd ten opzichte van zijn voorganger. De woofers en tweeters worden bijvoorbeeld omringt door ringen van glanzend metaal en dat ziet er een stuk eleganter uit vinden wij. Dit geldt niet alleen voor de vloerstaande speakers in de nieuwe i-serie, maar voor alle beschikbare speakers in deze familie, dus ook de boekenplankspeakers. Dit is een belangrijk aspect, zeker als er gekeken wordt naar het prijsniveau van deze speakerserie. Het is niet raar dat speakers rond deze prijs vaker een minder sterke bouw hebben, maar de 3000i serie weet een verassend sterk pakket te leveren met de nieuwe bouw van deze speakerserie.

Het geluid van de nieuwe 3000i-serie is ook een stuk beter geworden mede door de betere bouw van de speaker zelf. De 3050i beschikt bijvoorbeeld over een Helmholtz Pressure Equaliser. Door deze buis binnen de speaker wordt hogedruk snel omgezet in lage drukzones. Op deze manier wordt de kast van de speaker minder belast en is er minder resonantie waar te nemen. De 3050i is hierdoor in staat om heel diep te duiken en nog steeds zuiver te blijven. De problemen van de oude 3050 zijn ook aangekaart door Q acoustics. Voor de prijs was de oude 3050 vloerstaande speaker een goede keuze, maar de speaker had last van een nasale en verstopte midrange. De nieuwe 3050i heeft de tekortkomingen van zijn oudere broer de 3050 weten op te lossen. Het resultaat is een speaker die lichter, strakker, sneller en meer open klinkt dan ooit tevoren.

De nieuwe 3050i is een enorme verbetering vergeleken met zijn voorganger de 3050. De kleine naamswijziging doet de verbetering van de nieuwe speakerserie geen gerechtigheid, zeker niet als er gekeken wordt naar de verbeteringen ten opzichte van de 3050. Als jij aan het kijken bent voor grote speakers met een goede prijs/kwaliteit verhouding dan moet de 3050i bovenaan jouw lijstje staan!

Geïnteresseerd in de nieuwe 3000i-serie van Q acoustics? Bekijk dan nu ons aanbod op:  https://doublepoint.nl/merken/q-acoustics