Denon AVC-X6700H: brengt de toekomst naar het heden!

Een 11.2-kanaals AV-receiver met HDMI 2.1-ondersteuning: Denon brengt met de AVC-X6700H de toekomst naar het heden. Voor wie op dit moment een home cinema wil maken, is dit een onweerstaanbaar component. Bij Doublepoint verkopen we hem niet alleen, maar hebben we hem ook getest.

AV-receiver met 8K

Hij is wat later dan gepland dit jaar, maar eindelijk is hij beschikbaar: de Denon AVC-X6700H. Deze AV-receiver is nog net niet de top-of-the-line, maar is door enkele nieuwe snufjes een waardig alternatief voor wie een thuisbioscoop bouwt. De belangrijkste nieuwigheid is de HDMI 2.1-compatibiliteit. Deze receiver biedt namelijk ondersteuning voor 8K en 4K/120 Hz, maar ook voor DTS:X Pro. Gecombineerd bieden deze functies een weergaloze bioscoopervaring.

Fraaie afwerking

Alhoewel de AVC-X6700H met allerlei nieuwe functies is uitgerust, is het aan de buitenkant een oude, vertrouwde Denon-receiver. Deze monoliet lijkt verdacht veel op eerdere receivers van het merk, met als belangrijkste verschil de kleur zwart, het grotere verborgen controlepaneel en de afgeschuinde randen. Ook de afstandbediening is klassiek Denon: groot en met veel knoppen. Misschien wel té veel. We hopen dat Denon in de toekomst een tweede, minimalistische remote bij de doos in doet, zodat iedereen in het gezin de receiver kan bedienen.

De Denon AVC-X6700H getest

Tijd om dit apparaat zelf eens te testen. Met de Setup Assistant van Denon, een vertrouwd menu in een resolutie die toch stukken lager is dan 8K, worden we geholpen bij de configuratie. Deze receiver is uitgerust met Audyssey MultEQ32-kamerkalibratie. Die meet de unieke akoestiek van je kamer, geeft je tips voor de juiste plaatsing van luidsprekers, en past hier filters op toe.

De balans neigt wat meer naar de bastonen, die we zowel bij muziek als bij televisie terug moeten schroeven. Erg vinden we dat niet, want het helpt ons onder te dompelen in de geluidservaring. Spraak wordt met een intensiteit en emotie overgebracht die ons op de bank genageld houdt.

Wie recent een Denon-receiver in huis haalde, zal wellicht niet meteen de overstap naar de AVC-X6700H willen maken. Maar wie van de grond af op een thuisbioscoop creëert, kan niet om dit toekomstbestendige beest heen. Denon maakt hiermee weer eens duidelijk dat dit hét merk is voor de home cinema-fans.

Over Denon

Denon is een Japans elektronicabedrijf dat gespecialiseerd is in hifi-apparatuur. Innovatie en technische kennis staan centraal bij dit audiomerk, met als doel om jouw entertainment-ervaring naar een hoger plan te tillen.

Het bijzondere is dat de ontwerpers en technici van Denon hiervoor inspiratie uit de meest uiteenlopende plekken halen. Denk hierbij aan kunst, de natuur, werktuigbouwkunde en natuurkunde. Hier rollen krachtige oplossingen en slimme functies uit.

Denon is er trots op dat zijn medewerkers deze producten niet alleen ontwikkelen, maar ook zelf gebruiken. Als dát geen teken van kwaliteit is, weten wij het ook niet. Koop jouw Denon AVC-X6700H eenvoudig online bij Doublepoint, dé audiospecialist van Nederland.