Denon kondigt met trots drie nieuwe toevoegingen aan zijn bekende X-serie AV-receiverassortiment aan. De producent lanceert de modellen AVR-X1500H, AVR-X2500H en AVR-X3500H die wij in dit blog kort op een rijtje zetten. 

De nieuwe Denon-modellen combineren de bekende audiokwaliteit van het bedrijf met een ultramodern pakket aan functies. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de ondersteuning voor Dolby Atmos, DTS: X en DTS Virtual: X voor een optimale surround-ervaring. Ook ondersteunen de receivers alle HEOS-producten waardoor de het apparaat onderdeel kan worden van een ‘multiroom’ systeem. Het streamen van muziek kan daarnaast ook nog gestreamd worden via Airplay(2) en Bluetooth.

De nieuwe receivers bieden een akoestisch meet- en kallibratiesysteem voor een eenvoudige opstelling. Met behulp van de meegeleverde microfoon analyseren ze ook de output van iedere speaker, waardoor elk kanaal geoptimaliseerd wordt.

Verder bieden de receivers 4K ultra HD 60HZ video, Pure color subsampling, Dolby vision, High Dynamic Range(HDR), HLG(Hybrid Log Gamma) en BT2020 Pass-Through ondersteuning. Gebruikers van de AVRX1500H kunnen hun media-apparaten en andere output aansluiten op een display via zes HDMI-kanalen, bij de 2500 en 3500 kan dat zelfs op acht kanalen. De keuze tussen deze drie modellen is afhankelijk van het gewenste gebruik en de ruimte die de receiver van geluid moet voorzien. De AVR-X3500H is de ‘zwaarste’ van het stel en haalt een maximaal uitgangsvermogen van 180Watt.

Mocht je geïnteresseerd zijn in een van deze receivers neem dan gerust eens contact met ons op of neem een kijkje bij ons op de website.