Denon Home 550 soundbar

Vers uit Japan ontvingen wij de Denon Home 550: een hoogwaardige soundbar in een opvallend klein formaat. Dankzij ondersteuning van Dolby Atmos en DTS:X haal je met deze soundbar 3D-surroundgeluid in huis, waarmee films, series en muziek écht tot leven komen.

Zes drivers, vier kanalen

Deze wolf in schaapskleren bevat maar liefst zes drivers voor in totaal vier geluidskanalen. Die kunnen ook audio produceren met een hogere locatie in de ruimte: denk aan een overvliegende helikopter of een voorbijzoevende kogel.

Deze soundbar is prima als losstaande luidspreker te gebruiken, en lang niet alleen voor de audio bij series, films en tv-programma’s. Ook als onderdeel van een multiroom audiosysteem tover je hiermee jouw huis om tot concertzaal of opnamestudio.

Dolby Atmos én DTS:X

Wil je een indrukwekkende home cinema opbouwen, dan is het belangrijk dat het geluid uit alle hoeken op je afkomt; ook van boven. Dolby Atmos creëert dat effect en is compatibel met veel dvd’s, albums en streams.

Gaat je voorkeur uit naar de technische superioriteit van DTS:X omdat je bijvoorbeeld al een setje luidsprekers aan het plafond hebt hangen, dan sla je met de Home 550 twee vliegen in één klap. Hij ondersteunt namelijk ook dit surround-alternatief.

Zeer compact

We zijn allemaal zo’n beetje gewend geraakt aan soundbars die vrijwel de hele breedte van een televisie beslaan – en dat is al gauw een meter. Maar de Denon Home 550 heeft niet zo veel ruimte nodig om grootste prestaties te leveren. Met zijn breedte van 65 centimeter past hij op elk meubel. En dankzij de ingebouwde montagepunten hang je hem probleemloos aan de muur, zonder de noodzaak voor een adapter of beugel.

Draadloos audiogenot

Prettig is dat je geen kabel hoeft te trekken. Je hoeft alleen maar de voedingskabel in het stopcontact te drukken en het audiogenot kan beginnen. Heb je al een HEOS-systeem in huis, dan voeg je deze soundbar eenvoudig aan dat netwerk toe door er een nieuwe draadloze zone van te maken.

Met HEOS luister je overal in huis de gewenste muziek en kun je op elk moment aanpassen uit welke speakers je het geluid wilt horen. Bij Doublepoint vind je o.a. boekenplankspeakers van Denon die uitgerust zijn met HEOS.

Over Denon

Denon is een Japans elektronicabedrijf dat in 1910 werd opgericht. Het is altijd actief betrokken geweest bij de ontwikkeling van digitale audio. Als onderdeel van de Amerikaanse groep Sound United, mag Denon zich tot dezelfde stal van kwaliteits-producenten rekenen als Marantz, Definitive Technology en Boston Acoustics.