Een betere basrespons en een draadloze 5.1-verbinding met andere speakers: dat is de belofte die Denon ons doet met een update van de firmware op de Denon Home Soundbar 550. We leggen je uit wat er precies gebeurt tijdens de zogeheten Denon Home U26-update en wat de gevolgen zijn.

 

Surround-integratie

De Denon Home-speakers hebben een grote, gratis firmware-update gekregen. Dankzij die update kun je de Denon Home Soundbar 550 nu integreren in een 5.1-surroundset. Concreet betekent dit dat je de luidsprekermodellen Denon Home 150, 250 en 350 nu als draadloze achterkanalen kan inzetten.

Deze firmware-update zorgt ervoor dat de Home Soundbar 550 ondersteuning voor 3D-audioformaten als DTS:X en Dolby Atmos biedt. Dat is fijn als je naar een concertopname wilt luisteren maar ook home cinema-liefhebbers komen aan hun trekken. Koppel een paar Denon Home-luidsprekers draadloos voor een compleet surround-systeem.

 

Een beter basgeluid

Trouwens, de firmware-update geeft de Denon Home Soundbar 550 een DSP-boost. Die zorgt voor een verbeterde laagweergave. Heb je een grotere ruimte of wil je een zwaardere bas, dan kun altijd nog apart de Denon DSW-1H-subwoofer aansluiten.

Het systeem filters de audio altijd voor het beste geluid, ongeacht de opstelling. Zo gaan de lagere frequenties naar de subwoofer en de hogere naar de tweeters. De soundbar zorgt voor meer helderheid en precisie.

 

Update van de HEOS-app

En of dat nog niet genoeg was, voorziet Denon alle HEOS Built-in-producten van een frisse nieuwe look voor de HEOS-app. De nieuwe gebruikersinterface maakt eenvoudiger navigeren mogelijk en de bediening van het muzieksysteem is ook makkelijker geworden. In een handomdraai stel je in deze app de configuraties van je surround-opstelling in.

Gebruikers van HEOS-producten van de eerste generatie (H1) hebben één dezer dagen toegang tot de productsoftware. De app is al een tijdje geüpdatet, dus installeer alvast de nieuwste versie.

 

Over Denon Home

Denon Home is een productlijn van het gerenommeerde audiomerk Denon. Denon Home-speakers laten je draadloos muziek streamen naar elke gewenste kamer in huis. Afgezien van de soundbar, zijn er drie formaten ‘gewone’ speakers, respectievelijk de Denon Home 150, de 250 en de 350. Afhankelijk van de kamer kies je voor het ene of het andere model. Voeg er een Denon-subwoofer aan toe om een daadwerkelijk 5.1-systeem te creëren. In de HEON-app is het pairen van de verschillende speakers makkelijk en zó gepiept.