Doublepoint voegt Audeze toe aan haar assortiment

Doublepoint blijft haar assortiment steeds verder uitbreiden. Niet zo gek natuurlijk, want wat zou je anders kunnen verwachten van een audio store die zich volledig toelegt op de hoogste klasse? Vanaf nu tref je bij ons het Amerikaanse topmerk Audeze aan. De hoofdtelefoons van dit merk zijn onovertroffen. We vertellen je er gelijk iets meer over.

Professionals verheffen geluid tot kunst

Audeze werd als bedrijf in 2008 opgericht. Aan de koptelefoons van Audeze ligt Nasa-technologie ten grondslag. Dit maakt ze extreem dun, terwijl de geluidspiegel van deze koptelefoons onovertroffen is. Je geniet van onstuimige bastonen, terwijl er van vervorming geen sprake is.

Met een Audeze hoofdtelefoon geniet je van de perfecte studiokwaliteit. Dit is ideaal bij het luisteren naar muziek, maar ook bij het kijken naar films of het spelen van online games. Het is dus niet zo gek dat de mensen achter Audeze allemaal professionals zijn die in deze sectoren hun sporen hebben verdiend. Perfectie is waar het bij hen op aankomt. Zelf zijn ze dan ook allemaal nummer 1 in hun welhaast kunstzinnige vak.

Essentie van de Audeze technologie

De technologie die Audeze in haar koptelefoons toepast, onderscheidt zich op een heel essentiële manier van de techniek van andere fabrikanten. Vrijwel alle andere koptelefoons werken op een dynamische manier. Je kunt hun werking het beste vergelijken met de manier waarop een driver in een speakerbox werkt. Een spoel stuurt op mechanische wijze de trilling aan van een conus, zodat het geluid ontstaat. Bij zo’n koptelefoon is alles natuurlijk lichtgewicht. Het is eigenlijk een speakerbox in miniatuur.

Bij Audeze wordt gewerkt met een essentieel andere techniek. Die draagt de naam: Planar Magnetic. De driver in de hoofdtelefoon bevat geen spoel met bijbehorend membraam. In plaats daarvan wordt een dun folie gebruikt. In feite bestaat dit uit het materiaal van een flexibele printplaat. Het folie wordt in beweging gebracht door relatief sterke magneten en is vrijwel onbegrensd in het weergeven van het geluid. Er treedt minder tot geen vervorming op en de techniek reageert ook sneller op de pulsen uit de versterker. Aangezien het membraam een groot bewegend oppervlak heeft, worden bastonen op een perfecte wijze weergegeven.

De beroemde productgroepen van Audeze

Drie productgroepen van Audeze bezorgen de liefhebbers van extreem hoogwaardig geluid hun dagelijkse geluksmoment.

Audeze Flagship

In de eerste plaats is daar de Flagship serie. De hoofdtelefoons die hiervan deel uitmaken, vormen de absolute top. Niet alleen van Audeze als producent. Je kunt namelijk gerust stellen dat deze Audeze hoofdtelefoons de beste ter wereld zijn. Uiteraard hangt daar een prijskaartje aan. Je moet rekenen op zo’n € 5.000. Maar dan heb je ook een hoofdtelefoon met perfecte magnetostatische drivers en oorschelpen die op de meest natuurlijke wijze de oorschelp omsluiten.

Audeze Reference

Maar de producent biedt ook de Audeze Reference Serie aan haar klanten aan. Dat zijn klanten die elke dag professioneel met geluid bezig zijn. Gebruikers uit de industrie die moeten kunnen vertrouwen op een uiterst neutrale weergave van elke toon. Zo kunnen zij muzikale producten voortbrengen die absoluut kunnen wedijveren met de top. Naast deze professionals ben jij zelf ook in staat om de studiokwaliteit van de Reference Serie in huis te halen. Het prijsbereik in deze serie is breed en loopt van circa € 1.500 tot € 3.500.

Audeze in-ear

Voordat je nu denkt dat Audeze zich alleen maar bezig houdt met oorbedekkende producten, is het goed om te weten dat er ook een unieke in-ear serie voor je klaarligt. De beroemde Planar technologie van Audeze werd hiervoor verkleind en in miniatuur formaat verwerkt in de perfecte oordopjes van het merk. Deze in-ear oordopjes zien er ook nog eens extreem fantastisch uit. Maar het is vooral de wetenschap dat Audeze er als eerste ter wereld in is geslaagd om haar Planar technologie ook in-ear toe te passen. Dat maakt deze oordopjes echt volstrekt uniek. Audeze brengt haar in-ear producten zowel met draad als draadloos op de markt. De prijzen variëren daarbij van € 500 tot € 3.000. Deze fantastische oordopjes zijn hun prijs meer dan waard.