Ieder detail en elke nuance horen, precies zoals bedoeld: dat doe je met de Focal Clear MG Professional. Dit is een essentiële hoofdtelefoon voor sound engineers en producenten, maar is ook voor veeleisende audiofielen een aantrekkelijk accessoire. Je bestelt hem eenvoudig online bij Doublepoint.

Rolls Royce onder de hoofdtelefoons

Draagcomfort, geluidskwaliteit, impedantie, materiaalgebruik: alles aan de Focal Clear MG Professional ademt exclusiviteit. Deze hoofdtelefoon is tot topprestaties in staat en mogen we gerust de Rolls Roys onder de koptelefoons noemen.

Dat zie je natuurlijk ook aan de prijs, die weliswaar tot de laagste van Nederlandse audiowinkels behoort. Sterker nog: vind je hem ergens anders goedkoper, dan betalen wij je het verschil. Een laagsteprijsgarantie, dus.

Open buitenkant

Wat meteen in het oog springt bij de Focal Clear MG Professional, is de open buitenkant van de oorschelp. Dit open ontwerp met honinggraatpatroon zorgt er niet alleen voor dat lucht op precies de juiste plekken komt, maar vergroot ook het frequentiebereik.

Ook de opening van de buitenste oorschelp is vergroot, vergeleken met een eerdere incarnatie van deze hoofdtelefoon. Het materiaalgebruik geeft dit product een klassieke en tegelijkertijd moderne uitstraling.

Materiaal van de hoogste kwaliteit

Deze hoofdtelefoon is ontworpen met professioneel gebruik in het achterhoofd: je moet hem de hele dag comfortabel kunnen dragen. Het memory foam waar de oorkussens van zijn gemaakt, in combinatie met de hoofdband van leer en microvezel, vormen zich naar het hoofd van de gebruiker. Met andere woorden: dit is een hoofdtelefoon die vanaf het eerste moment voor je gepersonaliseerd is.

Magnesium is een belangrijk materiaal geweest bij het ontwerp en de fabricage van deze hoofdtelefoon. De Focal Clear MG Professional heeft drivers met een membraam van magnesium, wat het gewicht verlaagt en de prestaties verbetert.

Geluid

De oorschelpen van deze koptelefoon beschikken over magnesium drivers van 40 mm. Die zorgen voor een opmerkelijk frequentiebereik (van 5 Hz tot 28 Hz) en een ongelooflijke precisie. De sterkte en dempkracht zijn hoorbaar revolutionair.

De impedantie van 55 Ohm maakt dat deze hoofdtelefoon prima bij digitale audiospelers en zelfs smartphones past. Je kunt deze krachtpatser dus zowel in de studio als in huis of onderweg gebruiken.

Inclusief accessoires

Om de Clear MG Professional mee te kunnen nemen, levert Focal een draagtas in dezelfde kleur mee. Daarnaast krijg je een mini-jack kabel van 1,2 meter lang met een 6,35 mm jack-adapter en een 4-pins XLR kabel van 3 meter.

Over Focal

Focal is een Frans audiomerk dat tot één van de marktleiders op het gebied van hifi behoort. Dit label is al meer dan 40 jaar actief, maar betrad pas in 2016 de markt van de hifi-hoofdtelefoons. De unieke know-how en de state-of-the-art productieateliers in Saint-Étienne stellen dit merk in staat om een duizelingwekkend hoge kwaliteit te garanderen. De vraag is dus niet óf, maar wannéér jij een Focal in huis haalt.