Geen enkele kink in AudioQuest-kabels

Geen enkele kink in AudioQuest-kabels

AudioQuest is voor veel audioliefhebbers de eerste keuze als het om accessoires gaat. Vooral de kabels van dit Amerikaanse merk zijn populair. De materiaalkeuze en de manier waarop het koper door het snoer is gespannen, gaat vervorming op rigoureuze wijze tegen. Maak bij Doublepoint kennis met dit topmerk en bestel jouw kabels in onze webwinkel.

Luidsprekerkabels die het geluid onvervormd afleveren

De zwakste schakel in een audio-installatie wordt vaak gevormd door de kabels. De snoeren die standaard worden meegeleverd met audiocomponenten is nu eenmaal niet van de hoogste kwaliteit. De gevoelige oren van een audiofiel horen het verschil met bijvoorbeeld de topkwaliteit luidsprekerkabels van een specialist als AudioQuest. 

De AudioQuest G2-serie biedt kabels met een dikte van tweemaal 1,31 mm. Deze gaan vervorming zo veel mogelijk tegen. Eén van de geheimen van deze kabels is dat de aders over de gehele lengte op precies dezelfde plek blijven. De draden kruisen elkaar niet en verstoren op die manier evenmin elkaars signaal. Het zuurstofvrij koper zorgt ervoor dat je luidsprekers precies laten horen wat je versterker verzendt. 

Stroomkabels die maximale zuiverheid garanderen

Bij Doublepoint bestel je net zo goed de stroomkabels van AudioQuest. Je hebt hierbij de keuze uit de twee-polige NRG-Y2 en de drie-polige NRG-Y3 in varianten van één, twee en drie meter lang. De nulkarakteristieke impedantie maken een ongecomprimeerde stroomoverdracht met lage vervorming mogelijk. De kabels zijn gemaakt van Long-Grain-Copper (LGC) in een opstelling van 7 aders die binnen de bundel nooit van plaats veranderen. Het resultaat? Nóg minder vervorming en een hogere zuiverheid.

En zo kunnen we nog wel even verder gaan, over Direction-Controlled Conductors & Silver-Plated Shield Drains. Maar belangrijker dan de eigenschappen is het resultaat: hoorbare zuiverheid van professionele kwaliteit

De netspanning zuiveren met een netfilter

Omdat audio- en video-apparatuur gevoelig is voor de  stroomschommelingen die in het lichtnet plaatsvinden, is een netfilter geen overbodige luxe. Deze normaliseert en zuivert het signaal voordat het de apparaten binnen gaat. Een ander interessant product in het assortiment van AudioQuest is het netfilter PowerQuest 2. Het maakt korte metten met ruis en vervorming, waardoor de prestaties van je stereo-installatie merkbaar verbeteren. Dit netfilter beschermt tegen overspanning en ziet er robuust uit. Je plugt hem in het stopcontact en plugt de stekkers van je audio-installatie vervolgens in de stopcontacten van de PowerQuest 2. Eenvoudiger kan niet.

Over AudioQuest

AudioQuest werd in 1980 in de Verenigde Staten opgericht door William (Bill) E. Low. Hij noemt zichzelf een ‘pure hedonist’ en ziet muziek als een manier om high te worden. Maar dan moet de muziek wel precies zo klinken als hij bedoeld is. Daartoe maakt AudioQuest kabels die de thuiservaring van audio en video vergroot, want Bill ontdekte dat betere kabels en connectoren en grotere invloed op de kwaliteit hadden dan duurdere componenten.

AudioQuest is één van ‘s werelds belangrijkste kabelleveranciers voor audiofielen. Met duizenden verkooppunten in meer dan zestig landen, mocht Doublepoint daar niet aan ontbreken. Je bestelt jouw AudioQuest-producten eenvoudig, veilig en snel via deze webwinkel.