Op zaterdag 24 maart 2018 heeft Denon de nieuwe Heos HomeCinema HS2 onthuld. Met een geheel vernieuwd uiterlijk en tal van nieuwe functies is deze klaar voor de toekomst. De oude HomeCinema was minder uitgebreid, wat Denon wel eens op kritiek kwam te staan. Of de nieuwe Heos HomeCinema aan de verwachtingen voldoet of deze zelfs overtreft bespreken wij in deze blog.  

Het design van de nieuwe HS2 sluit aan bij dat van de Heos Bar, wat zeker geen verkeerde keuze is geweest ten opzichte van zijn voorganger. Het is natuurlijk een kwestie van smaak, maar qua afwerking is de HS2 een stuk fraaier. Door middel van drie knoppen aan de zijkant van de soundbar wordt het geluid geregeld. Evenals zijn voorganger wordt ook deze HomeCinema verder bediend via de bijbehorende app.

De Heos HomeCinema HS2 wordt standaard geleverd met een draadloze subwoofer, wat prijstechnisch natuurlijk aantrekkelijker is dan de Heos Bar, waar deze niet inclusief is. Alle benodigde kabels voor installatie en gebruik (HDMI, UTP, AUX en stroomkabel) zitten bij aflevering al in de doos, net als de voetjes om de soundbar op te laten rusten.

De installatie van de Heos HomeCinema HS2 is vrij eenvoudig. Om ongestoord muziek af te spelen via Spotify is een goede internetverbinding aan te raden. Aansluiten kan via WiFi  of de UTP-kabel, waarbij de laatste vanwege de stabiliteit de voorkeur heeft.  Via de Heos App kun je alle apparaten toevoegen aan het systeem, de soundbar is via de AUX-kabel aan te sluiten. Het aansluiten hoeft maar één keer te worden gedaan, zodat je in het vervolg onbeperkt kunt genieten van jet Heos systeem. Omdat de subwoofer automatisch verbinding maakt met de soundbar zodra deze op netstroom is aangesloten, is het letterlijk ‘plug-and-play’ met de deze nieuwe HomeCinema van Heos.

De HS2 heeft veel verschillende streaming mogelijkheden voor het afspelen van muziek. Hij is voorzien van Spotify Connect waardoor de HomeCinema eenvoudig als afspeelapparaat voor Spotify te selecteren is. Via de Heos App kan daarnaast via TuneIn ook eenvoudig radio worden afgespeeld. Door middel van enkele updates heeft Heos geprobeerd de overzichtelijkheid en betrouwbaarheid van de app te verbeteren. De lay-out is echter ongewijzigd gebleven, waardoor de vraag wel blijft bestaan of het gebruiksgemak nu is verbeterd.

Al met al kunnen we wel stellen dat de Heos Homecinema HS2 een flinke verbetering is ten opzichte van de oude HomeCinema. De soundbar ondersteunt Hi-res audio en de subwoofer doet nog beter zijn best. Ook heeft de nieuwe HS2 de mogelijkheid gekregen om via Bluetooth te worden gekoppeld, zodat ook het afspelen van muziek uit je eigen afspeellijsten mogelijk is.  De Heos HomeCinema HS2 is vanaf nu verkrijgbaar voor 799 euro.