Topmerk Magnat komt met een setje boekenplankspeakers die het uiterste uit bescheiden versterkers persen. Voordat wij de betaalbare Quantum 723-luidsprekers in onze virtuele schappen zetten, testten we ze uit. Dit zijn onze bevindingen.

Wat maakt de Quantum 723 speciaal?

Heb je een bescheiden woonkamer of zoek je luidsprekers voor jouw thuiskantoor, dan zijn boekenplankspeakers een logische oplossing. Maar wat je niet wilt, zijn trillingen of vervorming van het geluid. En niet alle fabrikanten slagen erin om aan die eisen te voldoen.

Magnat is anders. Deze specialist maakt hoogwaardige componenten en luidsprekers en heeft een reputatie hoog te houden. De Quantum 723-speakers zijn gemaakt voor de kleinere ruimten en beschikken over de demping die een audiofiel zoals jij van een boekenplankspeaker eist. Enkele technische bijzonderheden:  

  • Stevige MDF-behuizing met afgeronde achterkant en resonante 25 mm scheidingsplaat.
  • De luminium HRH-tweeters met 30 mm weefselmembraan hebben speciale demping en ferrofluïdumkoeling.
  • Klippel-geoptimaliseerde 170 mm woofer met keramiek-aluminium kegel.

Dat Magnat 5 jaar garantie biedt is ook een teken van de kwaliteit. De hoogwaardige onderdelen worden immers met Duitse gründlichkeit gemaakt, verzameld en ingebouwd. 

Wij sloten ze aan

Wij van Doublepoint zijn er voor de verstokte audioliefhebber. Een merk als Magnat mocht dan ook niet in ons assortiment ontbreken. En in plaats van de catalogusteksten van een merk over te nemen, schrijven wij het liefste uit eigen ervaring over onze producten. Met uiterste zorgvuldigheid hebben wij zo’n setjes Quantum 723-speakers dan ook uit hun dozen gehaald.

Wat meteen opvalt aan deze luidsprekers zijn de ronde vormen. Het zijn in feite cilinders waar van boven naar beneden een recht stuk van afgesneden is (de voorkant). Onder de stoffen kap huizen een tweeter en een woofer. Aan de achterkant vinden we de basreflexbuis en aansluitingen voor dubbele bedrading. Een simpel design, maar is het effectief?

Volgens de geruchten tillen deze luidsprekers de minder krachtige versterkers naar een astronomisch niveau. We probeerden het uit met een versterker van Marantz, de PM5005. We luisterden afwisselend naar CD’s en naar de radio en inderdaad, het geluidsbeeld was bijzonder levendig en gedetailleerd. Het meest indrukwekkend is misschien nog wel de bas, die snel, helder en verrassend luid is. Als je je ogen sluit, zou je niet zeggen dat je naar een set boekenplankspeakers luistert!

Beoordeling

De Magnat Quantum 723-luidsprekers zijn ideaal voor audiofielen die klein wonen en een beperkt budget hebben. In combinatie met een voordelige speaker tover je hiermee jouw woonkamer om tot een ware geluidsstudio. Alleen voor wie liever naar klassieke muziek luistert, klinken deze boxen wellicht iets té scherp. Aanrader!

Over Magnat

Magnat streeft hoge audiokwaliteit na. Dit Duitse topmerk met een historie van ruim 40 jaar haalt inspiratie uit muzikale gebeurtenissen als concerten en optredens. Diezelfde emotie en energie probeert Magnat om te zetten naar een degelijk product met een prachtig design. De luidsprekers en componenten van Magnat behoren consequent tot de top in hun prijsklasse.