Marantz CD 60 speler biedt een spectaculair geluid

Marantz CD 60 speler biedt een spectaculair geluid
Het Amerikaans-Japanse bedrijf Marantz verrast de wereld al sinds 1953 met een perfect audio- concept en legendarisch design. Met de nieuwe Marantz CD 60 laat de onderneming je opnieuw versteld staan. Voor echte liefhebbers van de CD is dit de ultieme speler.

Harmonie in design en techniek
Qua uiterlijk kun je bij de nieuwe Marantz CD 60 kiezen tussen een aluminium behuizing in de tinten zilver met goud of voor zwart aluminium. Deze CD speler is helemaal in harmonie met de Marantz Model 30 en Model 40n versterkers. De apparaten zijn perfect op elkaar afgestemd en delen ook dezelfde uiterlijke looks. Maar je kunt de CD 60 natuurlijk ook combineren met elke andere versterker.

Een directer signaalpad en 24-bit audio-upsampling
De techniek van Marantz blijkt bij elk nieuw model weer verder te zijn verbeterd. Zo kennen we al sinds de jaren ’90 de Hyper-Dynamic Amplifier Modules (HDAM’s) van Marantz. Bij de CD 60 is vernieuwend dat de onderdelen symmetrisch op het audiobord zijn geplaatst. Dit levert een signaalpad op dat nog directer is dan Marantz tot nu toe wist te creëren. Het klankveld dat de CD 60 ten gehore brengt, is hierdoor nog beter geoptimaliseerd. Marantz levert met deze CD speler een
wonderlijk hoog audiosignaal af met behulp van 24-bit audio-upsampling.

Optimaal stabiel voltage en maximale ruisonderdrukking
In de Marantz CD 60 worden hoogwaardige diodes verwerkt. Deze diodes, die oorspronkelijk werden ontwikkeld door de Duitse fysicus Schottky, staan bekend om hun bijzonder snelle schakelende werking. Marantz paste de hoogvoltage versie van de Schottky-diodes toe en combineerde deze met opvallend grote condensatoren in de voeding. Het voltage binnen de CD 60 blijft zo optimaal stabiel. Bovendien wordt de vorming van ruis hiermee maximaal onderdrukt. Vanzelfsprekend combineerde Marantz dit geheel met haar zeer hoogwaardige D/A-converter.

Naast CD’s ook hoogwaardig afspelen via USB
De Marantz CD 60 is niet alleen een subliem apparaat voor je muziek CD’s. Je kunt er via de USB- ingang aan de voorzijde ook muziekbestanden mee afspelen. De speler kan daarbij zonder moeite hoge-resolutie audio aan. Je bent misschien benieuwd naar de bestandsformaten die de Marantz CD 60 voor je afspeelt? We zetten ze even op een rij:


 MP3
 WMA
 AA-C
 WAV
 FLAC
 HD
 ALAC
 AIFF (maximaal 192 kHz/24 bits)
 DSD (maximaal 5,6 MHz)


Zoals je ziet is de kans bijzonder klein dat de door jou gebruikte audiobestanden er niet bij zitten. Deze brede toegankelijkheid van de speler maakt hem ideaal om je complete playlist op de meest hoogwaardige manier over je installatie af te spelen.

Zelfstandige versterker voor je hoofdtelefoon
Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat jij de audio niet via je speakerboxen wilt beluisteren, maar liever met je hoofdtelefoon. Dat is geen enkel probleem, want de Marantz CD 60 is voorzien van een hoogwaardige hoofdtelefoonuitgang. Die wordt zelfstandig ondersteund door de ingebouwde HDAM-SA2 hoofdtelefoonversterker. Zo zorgt de CD 60 speler dus voor een optimaal geluidssignaal op je hoofdtelefoon, zonder dat je hiervoor eerst andere apparatuur moet tussen schakelen.

Met Marantz Sound Master dichter bij het geluid
De weergave van het geluid werd bij Marantz tot in de perfectie getuned volgens de Marantz Sound Master filosofie. Al sinds 1953 bouwt Marantz aan deze specialistische benadering van het geluid. Er zijn binnen het concern aan deze filosofie slechts een beperkt aantal mensen verbonden. De namen die hierbij worden genoemd zijn: Saul Marantz, Ken Ishiwata, Ryuichi Sawada en Yoshinori Ogata. Als luisteraar word je door hen zo dicht mogelijk bij de muziek geplaatst. Zo worden er bijvoorbeeld geheime geluidslagen weergegeven. Dit alles volgens de akoestische filosofie van deze deskundigen. Het optimale geluidsbeeld wordt door hen steeds verder ontwikkeld. Gedurende decennia ontwikkelde kennis, wordt door deze deskundigen steeds weer opnieuw afgestemd en verder uitgewerkt. Die benadering plaatst een speler als de Marantz CD 60 in het absolute topsegment.