Marantz Cinema 70: Slank én verrassend

Een slankere geluidsset
De Marantz Cinema 70S is dé perfecte geluidsinstallatie voor dié mensen die geen zin hebben om een ‘gewone’ installatie aan te schaffen. Het verschil is dat deze Marantz een stuk slanker is dan andere sound systemen. Hoewel het systeem dus wat slanker in formaat is, betekent dat niet dat er minder mee te doen valt. Er zijn veel functies en bovendien is ook de power die dit apparaat geeft niet van de poes: er passen precies zeven speakers op deze receiver, met per kanaal zo’n 50 Watt aan kracht. Je kunt er bovendien op veel verschillende manieren mee streamen.

Dat gezegd hebbende is de Marantz wellicht niet de juiste keuze voor de (hard)rockers onder ons: het is een prima set voor een doorsnee woonkamer waar je mooie en degelijke muziek wilt spelen voor een niet al te gekke prijs.

Een introductie van de Marantz
De Marantz Cinema 70S is een slanke 7.2 kanaal AV-ontvanger. De ontvanger is ongeveer de helft van de klassieke voorganger, maar je zult hem niet zo snel opmerken op de tv-kast in je woonkamer. De Cinema 70S is totaal anders dan de voorganger in alle opzichten: er wordt nieuw materiaal gebruikt, een nieuw design en hij is veel slanker dan voorheen. In het prijssegment van deze Cinema 70S (en de prijs ligt zo rond de 700 tot 1000 euro) zul je geen beter apparaat vinden.

Perfect geschikt voor de kleine ruimtes
De Cinema 70S is, zoals we eerder al aangaven, de perfecte sound system voor kamers en kleine ruimtes waar je eigenlijk niet zo veel plek hebt om een groot systeem neer te zetten. Naast de zeven ingangen voor de versterkers, zijn er ook nog eens zes HDMI-ingangen, bevat het apparaat ook een ingebouwde HEOS-streaming en kun je genieten van het juiste geluid voor de juiste ruimte dankzij de kamercorrectie met Audyssey MultEQ. Er zijn veel in- en uitgangen waar je nog meer gebruik van kan maken, waaronder ook de mogelijkheid om twee subwoofers aan te sluiten. Je kunt dit ‘beestje’ dus ook wel bestempelen als “klein maar fijn”.

Voortbouwen op vorige generaties
De Cinema 70S van Marantz heeft deze receiver natuurlijk gebaseerd op haar jarenlange ervaring en op de verschillende voorgangers. Dat is wel terug te zien in het design, hoewel het uiterlijk er natuurlijk anders uit ziet. Met het geluid van Marantz kun je maximaal genieten van films via je televisie, maar ook kun je er je laptop op aansluiten, via je Spotify er een connectie mee maken, je telefoon via Bluetooth en ook AirPlay 2. Een minpunt van deze Marantz-erfenis is dat er een beetje een klein lcd-schermpje is bij dit apparaat: dat had wellicht beter gekund.

Nog meer interessante gadgets
Het is met de Marantz Cinema 70S ook mogelijk om een geavanceerde meting uit te voeren van de hele kamer waarin het systeem staat. Op die manier kan de geluidsset de optimale instellingen kiezen. Het enige nadeel van deze optie is dat de app die daarvoor nodig is een betaling vereist. Voor de echte professionelen onder ons is dat natuurlijk geen probleem. Bovendien kan er een tekening worden gemaakt van de kamer waarin het apparaat komt te staan.

Een uitstekende service van het merk
Wist je dat je nu bij een Marantz Cinema 70S ook ondersteuning kan krijgen in het Nederlands? Dat is wel zo relaxt als je wil weten hoe het apparaat werkt. Het is een van de redenen waarom veel mensen in Nederland vooralsnog nog steeds kiezen voor een Marantz: simpelweg vanwege het feit dat het makkelijker en eenvoudiger te installeren is.

Conclusie: is dit merk je keuze waard?
Als we het hele plaatje zo van een afstandje bekijken, dan kunnen we echt wel stellen dat dit apparaat jouw geld waard is. Het systeem is niet alleen erg sterk qua prestaties, maar ook nog eens enorm makkelijk in het gebruik. Kortom: in vergelijking tot het slanke ‘lijf’ van dit apparaat, zijn de prestaties echt wel verrassend en kun jij genieten van loepzuiver geluid.