De Marantz Melody X M-CR612 is nieuwste uitvoering van de M-CR lijn van Marantz. Voorheen was dit de M-CR611 maar deze is volledig vernieuwd naar de M-CR612. De netwerk-CD-receiver ondersteunt Airplay 2, Bluetooth en HEOS. Tevens kan je 4 speakers aansluiten op de 4 versterkte speakerkanalen op de Melody X M-CR612 met een uitgangsvermogen van 60 Watt per kanaal. De ingebouwde DAB+ en FM-tuners, en de TuneIn Internet Radio maken de muziekbronnen compleet.

De Melody X M-CR612 van Marantz kan je doormiddel van de optische digitale ingangen aansluiten op de Tv voor een nog betere geluidservaring. Zoals eerder aangegeven zijn er 4 digitale versterkerkanalen waarop 2 paar speakers kunnen worden aangesloten. Deze kunnen zowel afzonderlijk worden beluisterd of als Surround worden beluisterd.

De Melody X M-CR612 is volledig vernieuwd ten opzichte van zijn voorganger de M-CR611. De Melody X M-CR612 heeft een doordacht en elegant ontwerp gekregen door een team met ruim 65 jaar ervaring op het gebied van audio. Marantz heeft de voorkant van de Melody X voorzien van luxe verticale verlichtingsaccenten waardoor de hoogwaardige uitstraling echt tot zijn recht komt.

De Melody X heeft enorm veel mogelijkheden op het gebied van het aantal muziek bronnen. Naast de FM/DAB + radioweergave en het afspelen van CD’s heeft de Melody X M-CR612 tevens ook ingebouwde HEOS-technologie. Waardoor de netwerk-CD-receiver eenvoudig kan worden bediend met de HEOS app. Geniet van muziek van Spotify, TuneIn Internet radio, Sound Cloud, Tidal, Napster, Deezer of uw lokale muziekbibliotheek. De Melody X heeft zelf nog mogelijkheid om muziek te streamen via Bluetooth of Airplay 2.

Sluit uw digitale tv of kabel/satelliet-settopbox en een Blu-Ray- of DVD-speler aan op een van de twee digitale audio-ingangen en geniet van een digitale audioweergave met volwaardig dynamisch bereik tijdens het kijken van uw favoriete films en tv-programma's. De Melody X gaat automatisch aan bij het herkennen van geluid via uw Tv, ook kan de afstandsbediening worden gebruikt voor het bedienen van de receiver.

De laatste functie die we nog niet besproken hadden is de spraakbesturing van de Melody X M-CR612 van Marantz. Je kan binnenkort doormiddel van een software update in Nederland en België spraakcommando’s geven aan Google assistant, Amazon Alexa of Apple Siri. Zo kan je bijvoorbeeld vragen om het volume ter verhogen of om naar het volgende nummer te gaan.

De Melody X is verkrijgbaar in glanzend zwart of klassiek zilvergoud voor 699 euro. Deze is vanaf nu ook verkrijgbaar bij Doublepoint!