Monitor Audio is één van de merken die de Britse hifi-reputatie gestalte hebben gegeven. Met een grote toewijding voor kwaliteit en een sterke toekomstvisie weet dit merk steeds weer baanbrekende toepassingen te bedenken. Wij van Doublepoint zijn er trots op dat we ons nu officieel dealer van Monitor Audio mogen noemen. 

Waarom Monitor Audio niet mocht ontbreken

Doublepoint is een jonge webwinkel die is ontstaan uit onze passie voor audio. Dankzij onze langdurige contacten in de hifi-wereld en onze kennis van e-commerce, konden wij al snel een indrukwekkend assortiment opbouwen. Iets dat audiofielen in heel Nederland ontdekten en voor een continu groeiende omzet zorgde. 

Nog steeds groeit Doublepoint ongebreideld en daar hoort een dito catalogus bij. Eén van de topmerken die we al tijden op de korrel hadden, was Monitor Audio. Vanwege de kwaliteit en het brede assortiment vonden wij dat dit Engelse merk niet in onze webwinkel mocht ontbreken. Vanaf nu vind je een nauwgelette selectie van Monitor Audio-luidsprekers in onze digitale schappen. 

Metalen drivers voor levensecht geluid

Iets wat Monitor Audio uniek maakt, is het feit dat het driver-conussen van metaal produceert. Deze technologie noemt de fabrikant Ceremic Coated Aluminium Magnesium (C-CAM). Een legering van aluminium en magnesium wordt daarbij afgewerkt met een laag keramiek. Hierdoor ontstaat tegelijkertijd het stijfste en het lichtste conusmateriaal. En omdat Monitor Audio deze technologie op alle conussen toepast, is de weergave optimaal geïntegreerd. Daardoor volstaan eenvoudige filters, wat weer een positieve uitwerking op de fase- en frequentiekarakteristieken heeft. 

In gewonemensentaal: de C-CAM-technologie zorgt voor een meer levensecht geluid dan de goedkopere alternatieven die andere fabrikanten voor hun conussen gebruiken, zoals papier en kunststof. Metaal is moeilijk te bewerken en al helemaal wanneer het om holle of bolle vormen gaat, maar Monitor Audio heeft dit proces geperfectioneerd en succesvol gecommercialiseerd.

Gegarandeerd de laagste prijs

Eén van de factoren die hebben bijgedragen aan ons succes, is de laagsteprijsgarantie die wij op het gehele assortiment bieden. Die garantie houdt in dat wij de prijs meteen naar beneden bijstellen als je ergens anders in Nederland de Monitor Audio-producten voor een lager bedrag te koop ziet. Een prettige bijkomstigheid is dat we, ondanks het hoge gewicht van de artikelen in onze webwinkel, geen verzendkosten rekenen. Inderdaad: we leveren gratis tot aan jouw drempel.

Kom eens luisteren in onze showroom

Monitor Audio is één van de merken die geregeld op audio-beurzen te vinden zijn voor demonstraties. Ook bekende merken voegen Monitor Audio graag toe aan hun opstellingen bij demo’s. Maar je hoeft echt niet te wachten tot de volgende beurs. Neem contact met ons op als je een bepaalde Monitor Audio-setup met eigen oren wilt horen. Op afspraak kun je dan onze showroom en luisterruimte bezoeken. Vergelijken met andere merken is dan natuurlijk ook mogelijk.

Maar voor dat je die keuze hebt gemaakt, nodigen wij je uit om onze catalogus van Monitor Audio-speakers te bekijken. Van surround-sets tot monitors voor muzikanten en van waterbestendige outdoor-speakers tot discrete inbouwspeakers, je vindt ze stuk voor stuk bij Doublepoint.