Overal in huis jouw favoriete muziek kunnen beluisteren. Het kon al, maar lang niet altijd in studiokwaliteit. En al helemaal niet met zo’n prachtig apparaat als de NAD M10. Uit de stallen van het Britse New Acoustic Dimension (NAD) komt een receiver die jarenlang voorligt op de concurrentie. Met de M10 ben je voorbereid op de toekomst en kun je nog vele jaren vooruit – en dat zonder te hoeven zagen of boren. Dit apparaat is namelijk helemaal gemaakt voor de draadloze muziek; voor de combinatie van streamen en draadloze speakers.

Muziek streamen zonder kwaliteitsverlies

Oké, we zien je al huiveren bij het lezen van bovenstaande kop. Digitale audio wordt immers gecomprimeerd voordat de server het naar de consument streamt. Maar de vraag naar hoge kwaliteit audio wordt steeds groter. TIDAL is één van de streamingdiensten die aan die vraag beantwoordt met de Free Lossless Audio Codec (FLAC). En met de sneller wordende internetverbindingen bieden Spotify en Apple Music ook steeds beter klinkende audio aan. Dit is dan ook een goed moment om te investeren in een apparaat dat verschillende streaming-services ondersteunt:

  • TIDAL, Spotify, Deezer, Qobuz, TuneIn, Napster en Apple Music

Met de bijbehorende app heb je volledige toegang tot je playlists en stuur je dit apparaat aan. Ook handig: deze gadget ondersteunt bediening via Amazon Alexa en de Google Voice Assistant. Perfect als jij je telefoon even niet bij de hand hebt of vette vingers door het koken hebt.

Fraai design

Van een topmerk als NAD kun je niet anders verwachten dan een dijk van een apparaat, zowel qua prestaties als design. Uit glas en aluminium is een indrukwekkende black box opgetrokken met een display waarop je alle relevante info afleest: artiest, album, artwork, nummer, enzovoort. Het hoge resolutie kleuren-touchscreen kun je gebruiken om naar bijvoorbeeld het volgende nummer over te schakelen, maar de app is daar wellicht nóg handiger voor. De behuizing bevat twee digitale ingangen en twee analoge aansluitingen. Zelfs het TV-geluid verbind je eenvoudig via HDMI met ARC-ondersteuning. Dit apparaat is aan alle kanten indrukwekkend!

Past in elke woonkamer

De NAD M10 is een bijzonder compact apparaat. Deze all-in-one receiver is maar 21 cm breed, hetzelfde als de breedte van een vel A4-papier. Maar ondanks zijn discrete verschijning bundelt de NAD M10 toch de functies van een compleet rack aan componenten. Dat is natuurlijk te danken aan het feit dat muziek steeds vaker gestreamd wordt. Naar keuze maak je een plekje voor deze receiver op je boekenplank, of berg je hem netjes op in een meubel van bijvoorbeeld Clic of Unnu.

Muziek in elke kamer

De ingebouwde versterker is goed voor maar liefst 2 x 100 Watt. Maar je hoeft jouw muziek echt niet tot twee luidsprekers te beperken. Dankzij BluOS stream jij je digitale muziekverzameling naar alle gewenste kamers in huis. De Bluesound-app op je mobieltje geeft je daarover de volledige controle, met volumeschakelaars voor elke kamer die is aangesloten. 

Vervorming, ruis en een klinisch ‘digitaal’ geluid zijn verdwenen, wat betekent dat je optimaal kunt genieten van het perfecte geluid. De M10 klinkt geweldig, zelfs bij een hoog volume en veeleisende high-end speakers!