Nieuw bij Doublepoint: Piega Ace 30 & 50 passieve en actieve speakers

Onlangs brachten de Zwitserse vakmannen PIEGA een nieuwe serie met luidsprekers op de markt. De productielijn Ace van de Zwitserse ontwikkelaar mag gerust ‘geweldig’ worden genoemd. En dan overdrijven we nog niet eens. Het bedrijf PIEGA wil alsmaar innoveren op de markt van boxen, speakers en subwoofers om de Nederlandse woonkamer niet alleen te veroveren, maar ook om te toveren in een dansvloer.

PIEGA bewijst zichzelf al meer dan dertig jaar lang. Ze hebben meerdere producten ontwikkeld die de wereld van geluidssystemen vooruit heeft geholpen. De nieuwste PIEGA lijn, Ace, is daar een voorbeeld van. Het is een bewijs dat het Zwitserse PIEGA nog steeds een van de groten is op het gebied van geluid en speakers. De Ace-lijn bestaat uit verschillende soorten boxen: de Ace 50, een speaker die bedoeld is om op de vloer te staan, een satelliet-speaker die op de tv-kast of in de vensterbank kan staan en ook een subwoofer versie van de nieuwe lijn. 

De bekende oudere serie van de Zwitserse ontwikkelaar op het gebied van boxen en speakers, heette TMicro. Op die verouderde serie is de nieuwe Ace-serie gebaseerd. Het was Zwitserse vakman Stephan Hürlimann die voor PIEGA de TMicro-lijn heeft mogen vernieuwen en innoveren en dat heeft hij goed gedaan. Met de Ace-lijn haal je echt de ‘made in Switzerland’ kwaliteit binnen en van elke hit die je luistert, zul je meer plezier hebben.

De Ace 50
De Ace 50 is een verrassende, slanke speaker maar hetzelfde geldt voor de 50 als voor de 30: als de muziek begint te spelen is het alsof er wordt getoverd in de ruimte. Zowel de hoge als de lage klanken klinken helder en natuurlijk door de speakers. Als je de muziek door de boxen hoort schallen, voel je de ruimte en de rijkheid van de muziek. 

Het grote voordeel van de aluminium behuizing, waar geen speciale schroeven voor zijn gebruikt, is dat het natuurlijk meetrilt met de muziek. De schroeven of andere losse onderdelen geven dus geen hinderlijke resonantie, wat het geluid enorm verbeterd. En bovendien geeft het stijve aluminium een bijna akoestisch gevoel aan de luidspreker. Bovendien geven de geluidsboxen daardoor een prachtige moderne stijl aan de woonkamer waarin ze staan.

De Ace 30
De 30 is een model die bedoeld is als satelliet-luidspreker en kan gekoppeld worden aan de 50. Met de Ace 30 hebben ze uitgepakt, het eerste oog denk je dat je een klein apparaat in handen hebt, maar als de muziek begint te spelen ben je als consument gewoon verkocht. Het is verbazingwekkend hoeveel kracht eruit komt. Het geluid is helder en vult de ruimte met prachtige tonen van laag tot hoog.

Ze zijn beschikbaar in drie verschillende kleuren; aluminium grijs, zwart en wit. De speakers zijn makkelijk schoon te maken: ook de voorkant kan met een doekje worden afgenomen zonder dat het negatieve gevolgen heeft voor de speakers. 

Switzerland
Ze hebben ook een gloednieuwe subwoofer op de markt gebracht. Het gaat hier om de Ace Center die de Ace 30 en 50 een extra basgevoel. Het is mogelijk om de speakers uit te breiden tot een volledige surround-set welke gemakkelijk te installeren is.

Kortom, de PIEGA Ace 30 of 50 zijn het echt waard om een plekje in jouw woonkamer te veroveren en het is een investering die zich zeker terugbetaalt. De speakers zijn kwalitatief vergelijkbaar met de overbekende Master-, Coax,- en Premium-PIEGA modellen, maar dan met een zachter prijsje.