Design en uiterlijk

Laten we het eerst over die looks hebben. De R410 is gebouwd van duurzaam hout dat niet alleen lang meegaat, maar ook een vintage charme toevoegt aan elke ruimte. Het hout is met zorg gesplitst, gekleurd, en samengevoegd om op langzaam groeiend hardhout te lijken. De bedieningselementen, met als prachtig hoogtepunt de RotoDial, zijn bovenop het apparaat geplaatst in een elegante ronde vorm. Er is zelfs een afneembare variant die via Bluetooth werkt. Daarnaast zorgt het vier inch TFT-kleurenscherm ervoor dat je altijd weet wat er speelt. Letterlijk.

Technische specificaties

Natuurlijk is de R410 niet alleen mooi om naar te kijken, want het apparaat komt ook nog eens met een reeks aan functies die je omver zullen blazen. Het beschikt over een tweeweg stereo luidsprekersysteem. Elk kanaal heeft zijn eigen 20 mm tweeter en een 100 mm woofer. Verwacht dus geen zwak gepiep; met een krachtige 120 Watt klasse D versterker en een brede reeks aan aansluitmogelijkheden kan dit apparaat in feite je volledige audioset vervangen. HDMI met ARC, draaitafelingang, cinch-lijningang en optische ingang - noem maar op, de R410 heeft het.

Streaming- en radiofuncties

Of je nu de nieuwste hits wilt streamen of liever een diepe duik neemt in een exotische radiozender, de Ruark R410 heeft het allemaal. Van Spotify Connect tot Tidal Connect en Apple Airplay 2, dit apparaat biedt je alle streaming-vrijheid die je je maar kunt wensen. En mocht je jouw oude, vertrouwde 3FM of Veronica willen luisteren, dan schakel je eenvoudig in via FM of DAB. Een UTP-kabel voor een bedrade verbinding is ook geen probleem.

Geluidskwaliteit

De geluidskwaliteit van deze moderne muziekdoos is een niet te missen hoogtepunt. Het frequentiebereik loopt van 35 Hz tot 22 kHz, en je kunt de lage tonen zelfs nog verder versterken met een actieve subwoofer. De DAC-chip van Burr-Brown maakt het mogelijk om muziek in een resolutie van 24-bit/192 kHz te ervaren. Kortom, dit apparaat zorgt ervoor dat je muziek hoort zoals het bedoeld is. En daarom verdient deze topper een plekje in onze webwinkel.

Over Ruark

Ruark is niet zomaar een naam op een speaker. Het is een verhaal, een erfenis, en een belofte voor kwaliteit. Bij Ruark geen massaproductie, maar puur vakmanschap dat zijn oorsprong vindt in het pittoreske zuidoosten van Engeland. 

 

De oprichters, vader-en-zoon-duo Alan en Brian O'Rourke, zijn niet zomaar de eerste de besten. Brian startte zelfs als meubelmaker en had al zijn eerste audiobedrijf Diesis opgericht voordat hij samen met zoonlief Ruark in het leven riep. Is het inmiddels een megabedrijf? Nou, nee. Hoewel Ruark inmiddels miljoenen factureert, behoudt het nog steeds die familiesfeer en rauwe passie die je eerder in een tuinschuurtje verwacht dan in een internationaal bedrijf.

 

Naast de welbekende draadloze speakers en retro-radio’s met moderne snufjes, is de R410 een logische uitbreiding van Ruark's perfectionistische benadering van geluidskwaliteit en design. Als je al fan was van hun vorige creaties, zoals de veelgeprezen MRX en de karakteristieke R1, dan gaat de R410 je niet teleurstellen. Sterker nog, het zou weleens je nieuwe favoriet kunnen worden. 

Bestel hem bij Doublepoint

Je merkt het al – dit is niet zomaar een audiosysteem; het is een investering in muzikale rijkdom en stijlvol design. Bestel je Ruark Audio R410 nu bij Doublepoint en profiteer van onze unieke laagsteprijsgarantie.