Veel vinylliefhebbers bellen ons op met de vraag wat voor hen het voordeel kan zijn van de USB-functionaliteiten op een platenspeler. Hoewel iedere audioliefhebber zijn eigen wensen en mogelijkheden heeft, is er in algemene zin voldoende te zeggen over de voordelen van een USB-platenspeler ten opzichte van een platenspeler zonder USB. In dit blog zetten we die kort op een rijtje.

Wanneer je als muziekliefhebber uiteindelijk toch overstag bent gegaan en besloten hebt je eigen plantenspeler te gaan kopen is het goed om te bedenken wat je hiermee precies wilt doen. Als je vooral thuis de oude platen van je vader of opa wilt kunnen beluisteren, maar je de meer populaire muziek van nu vooral streamt of via MP3 afspeelt, kan een platenspeler zonder USB aansluiting voldoende voor je zijn.

Ben je je echter suf aan het zoeken naar de pareltjes van vroeger bij streamingsdiensten als Spotify omdat je ze ook graag op de fiets naar het station wilt luisteren, maar zijn ze nergens digitaal beschikbaar, dan biedt een platenspeler met USB aansluiting uitkomst. Hiermee kun je die speciale vinyl-tracks omzetten naar MP3 bestanden en ze hiermee een nieuw digitaal leven geven. Het karakteristieke geluid van de combinatie LP en platenspeler blijft behouden en het is zo toch mogelijk met die krakers van vroeger de wereld in te fietsen.

Verder is het via de USB poort natuurlijk ook mogelijk om MP3 files af te spelen en zo ook in de huiskamer de verschillende collecties door elkaar te draaien. De USB functionaliteit van de Pro-ject,  TEAC, Onkyo en Denon platenspelers uit ons assortiment doet niets af aan de kwaliteit voor het luisteren van LP’s en vinylsingles via je bestaande geluidsinstallatie. Uiteraard is dit primaire doel van een platenspeler ook in de USB-varianten de kernfunctie!