Polk Audio staat al jarenlang in de Amerikaanse top drie van meest verkochte speakers. Met zijn nieuwe Reserve-serie wil de fabrikant nu ook in Europa scoren. Deze premium kwaliteit speakers hebben een no-nonsense uitstraling en zijn verkrijgbaar in verschillende modellen en formaten. Laten we ze eens bij langs gaan.

Reserve R200: zuivere boekenplankspeakers

De Polk Reserve R200 is een set boekenplankspeakers met een krachtig geluid en een heldere bas. De fabrikant streefde ernaar om een zuiver geluid in hoge resolutie tegen de beste prijs te bieden. Volgens ons is Polk Audio hier behoorlijk in geslaagd. Deze compacte luidsprekers verslaan met gemak speakers die het dubbele kosten.

De 6,5-inch Turbine-conus produceert een natuurlijke midrange. Polks eigen foam en de unieke turbinegeometrie verbeteren de stijfheid en de demping. Het resultaat? Geen detail gaat meer aan je voorbij.

Reserve R500: compacte vloerstaander

Heb je maar beperkte ruimte, maar wil je toch genieten van een zuilluidspreker, kijk dan eens naar de Polk R500. Deze compacte vloerstaander beschikt over twee 5,25-inch Turbine-conussen en een 1-inch Pinnacle-tweeter. Als duo produceren ze zuiver en helder geluid bij al jouw 2-kanaals audio en video.

Net als de duurdere vloerstaanders in de Reserve-lijn, bezit ook de R500 over de nieuwste technologieën op het gebied van resonantiecontrole en basebeheer: PowerPort en X-Port.

Reserve R600: topklasse voor een middenklasser

Dynamisch en krachtig geluid in een betaalbaar jasje: met de Polk Reserve R600 haal je professionele kwaliteit audio in huis. Deze vloerstaande speakers zijn iets groter dan de R500-set, maar minder uitbundig dan de R700-luidsprekers. Doordat deze speaker allerlei technologie leent uit de duurdere Legend-lijn, geeft hij méér dan waar voor je geld.

Voorzien van een zorgvuldig ontworpen behuizing en dempende rubber voetjes, voorkomen deze luidsprekers ongewenste resonanties en zorgen ze voor een levensechte weergave. Kom deze set beluisteren in onze showroom!

Reserve R700: machtige zuilluidspreker

Wil je het beste van het beste en heb je hier de ruimte voor, dan kies je voor de Reserve R700-set. Deze grote baas beschikt over maar liefst twee 8-inch woofers. Tegelijkertijd zorgt de Hi-Res-gecertificeerde Pinnacle-tweeter voor uitgesproken hoge tonen en natuurgetrouwe zang.

Zulke machtige vloerstaande speakers toveren elke stereo-track om in een juweeltje voor het gehoor. Maar ze komen nóg beter tot hun recht wanneer ze in goed gezelschap zijn. Gelukkig heeft Polk ook aan de home cinema-liefhebber gedacht.

Maak er een surround-set van

Uiteraard passen bovenstaande luidsprekers prima in een thuisbioscoop. Om de set te completeren, voeg je een centerluidspreker (de R300 of R350) toe. Daarnaast heb je nog twee hoogtemodules nodig (zie de R900). Hiermee kun je vervolgens decennia lang vooruit.

Over Polk Audio

Polk Audio bestaat sinds 1972. In dat jaar kwam een groep vrienden met de juiste vaardigheden bijelkaar om de allerbeste, betaalbare speakers te ontwikkelen. Deze missie heeft Polk nooit losgelaten, en drijft de experts ertoe om naar creatieve oplossingen te zoeken en nieuwe uitvindingen toe te passen. Zo slaagt dit merk erin om fantastisch geluid toegankelijk te maken voor iedereen.