Pro-Ject Debut Pro: futuristisch luistergenot

Het merk Pro-Ject komt met een nieuwe draaitafel: de Debut Pro. En wat een juweeltje is dit. Het no-nonsense design verbergt high-tech snufjes en verrast luisteraars met loepzuivere klanken. In feite gaat het om een doorontwikkeling van de eerder uitgebrachte Pro-Ject Debut. En, zoals de fabrikant belooft, is op alle vlakken verbetering te merken.

Verstelbare koolstof toonarm

Koolstof is een materiaal dat je normaal in de auto-industrie of in sportartikelen ziet. Pro-Ject heeft het nu ingezet om een toonarm uit één stuk te maken. De 8,6 inch buis is stijf en licht, terwijl de combinatie met aluminium extra demping oplevert. Het resultaat? Een betere weerstand tegen invloeden van buitenaf. Dat betekent dat jouw vinyl levensecht

De koolstofvezel toonarm stelt je in staat om de azimut-instellingen en de verticale volghoek (VTA) aan te passen. Het lagerblok heeft een zuivere, koperen bedrading en een afgeschermde aansluitdoos. Het nieuwe Pick-IT Pro mm-element zit er al in, compleet uitgelijd zodat je direct jouw vinyl de sporen kunt geven.

Unieke naald met ruime dynamiek

Trouwens, die Pick-IT Pro-naald is samen met de specialisten van Ortofon ontwikkeld. Beide fabrikanten beloven een robuuster, levendiger geluid met een ruime dynamiek. Geïnspireerd door traditionele SPU-ontwerpen met een hogere output en lagere capaciteit, maakt dit element deze platenspeler helemaal af.

Maximale demping

Pro-Ject heeft nog méér onderdelen van zijn eerdere draaitafel, de Debut, onder handen genomen. Zo is de zelf ontwikkelde AC-aandrijfmotor nu gescheiden van het hoofdchassis door een gedempte montageplaat. Die isoleert de motor en houdt hem tegelijkertijd waterpas. Dat zorgt er op zijn beurt voor dat de absolute snelheidsstabiliteit maximaal is.

Het subplateau, dat onder het zware aluminium hoofdplateau zit, is gemonteerd in een hoofdlager met bronzen bus. De ring van TPE-demping wordt op zijn paats gehouden door een stabiliserende ring van aluminium, allemaal met als doel om de resonanties te dempen. Het resultaat is een brandschone prestatie.

Over Project Audio Systems

Pro-Ject is een Oostenrijks merk dat dit jaar alweer dertig jaar bestaat. Ter gelegenheid van dat dertigjarig jubileum heeft dit label de Debut Pro-platenspeler uitgebracht. Volgens de fabrikant combineert deze draaitafel elegante esthetiek, het allerbeste technische ontwerp en echt high-end geluid. Het gaat dus niet zozeer om een limited edition, maar om een permanente toevoeging aan het brede assortiment van Pro-Ject.

Te koop bij Doublepoint

Wij van Doublepoint hebben een missie: de grootste webwinkel voor audiofielen in Nederland worden. Daartoe hebben we al grote stappen gezet, met een assortiment dat steeds meer topmerken behelst. We zijn er trots op Pro-Ject ook te mogen aanbieden, met als paradepaardje de nieuwe Debut Pro.