Nieuw bij Doublepoint: PSB Speakers

Het Canadese merk PSB Speakers ontwikkelt en bouwt al bijna 50 jaar luidsprekers. Het assortiment bestond in de begindagen uit bouwpakketten, maar levert tegenwoordig kant-en-klare speakers voor huis en tuin. Hun missie? Hoge prestaties tegen een redelijke prijs bieden.

Sinds kort zijn de luidsprekers van PSB Speakers ook bij Doublepoint te koop. Zo bieden wij audiofielen zoals jij een extra keuze bij het bouwen van een home cinema of een thuisstudio. Maak hier kennis met dit bijzondere label.

Buitenaardse geluidskwaliteit

PSB Speakers heeft toegang tot het onderzoekscentrum van NASA. Dat stelt dit merk in staat om de beste speakers te ontwikkelen. Voor elk budget is er een productlijn, variërend van de betaalbare Alpha tot de exclusieve Imagine-serie.

Behalve boekenplankspeakers en vloerstaande speakers, maakt PSB Speakers ook andere modellen. Denk bijvoorbeeld aan buitenspeakers voor in de tuin of op het terras. Daarnaast is PSB een gerenommeerde naam op het gebied van in-ceiling en on-wall speakers. Dankzij de zeer compacte technologie integreer je deze vrijwel onzichtbaar in je plafond respectievelijk muren.

Alpha: het paradepaardje van PSB

Als je PSB Speakers al kent, komt dat mogelijk door de Alpha-lijn. Deze bekroonde serie luidsprekers bestaat uit boekenplankspeakers en vloerstaanders met tweeters van geanodiseerd aluminium. Die breiden de hoge frequentierespons verder uit dan hun voorgangers. Voor een nóg diepere bas voeg je één van PSB’s subwoofers toe. Voor kraakheldere spraak bij het kijken naar tv-programma’s films biedt dit label een betaalbare centerspeaker. Zo bouw je een geweldige home theater-ervaring op.

PSB in je muur of plafond

We noemden ze al even: de on-wall en in-ceiling luidsprekers. PSB Speakers is ware referentie op dit gebied. Dus als je een luisterruimte, thuisstudio of bioscoop bouwt, kun je niet om dit merk heen. Dezelfde technologie die is ontwikkeld voor de premium Imagine-luidsprekers, is ook in deze ultradunne plafondspeakers en muurspeakers verwerkt. Het resultaat? Een lagere harmonische vervorming en een hogere gevoeligheid op alle luisterniveaus.

Over PSB Speakers

PSB staat voor Paul en Sue Barton: een Canadees stel dat aan de wieg van dit luidsprekermerk stond. Vanuit het plaatsje Pickering ontwerpt en bouwt PSB luidsprekers sinds 1972 – al vijftig jaar, dus. 

Eigenlijk voert de geschiedenis van dit merk nog veel verder terug. Want sinds de muzikaal begaafde Paul een kind was, speelde hij al met audio-apparatuur en bouwde hij luidsprekers met zijn vader. Samen experimenteerden ze met vormen, formaten en opstellingen van drivers en kasten. 

Op de middelbare school werkte Paul in een hifi-winkel waar hij bouwpakketten voor zijn medeleerlingen maakte. Hiermee konden zij tegen een laag bedrag over goede luidsprekers beschikken. De studenten hadden alleen maar een schroevendraaier en een soldeerapparaat nodig. Deze bouwpakketten werden een hit, wat Paul ertoe bewoog om PSB Speakers op te richten. Zijn high school sweetheart Sue werd later zijn vrouw en nog steeds zijn beiden actief in het bedrijf.