Q Acoustics lanceert nieuwe Concept-speakers

De Britse luidsprekerbouwer Q Acoustics komt met een nieuwe speakerlijn, bestaande uit een boekenplankluidspreker, een vloerstaande speaker en een centerspeaker. Hun naam klinkt bekend in de oren: respectievelijk de Concept 30, de Concept 50 en de Concept 90.

Nieuwe toevoegingen aan de Concept-lijn

Q Acoustics bracht al eerder luidsprekers in de Concept-serie uit. Hun onschuldige uitstraling, met gladde panelen en afgeronde hoeken, is in werkelijkheid een wolf in schaapskleren, want als je de Concept-speakers de sporen geeft, blazen ze je werkelijk van je sokken.

Er zijn Concept-speakers in verschillende prijsklassen, geschikt voor serieuze audioliefhebbers tot audiofielen en muziekprofessionals aan toe. De concept 30 boekenplankspeaker, de Concept 50 vloerstaander en de Concept 90 vallen in het middensegment.

Technieken uit duurdere speakers

Eén van de dingen die Q Acoustics zo goed doet, is het overhevelen van eerdere vindingen naar latere speakers. Zo gebeurt ook bij deze nieuwe Concept-speakers, die technieken en designelementen overnemen van de duurdere Concept 300 en 500. Extra verbeteringen moeten storingen door externe trillingen tegengaan, wat voor een dieper geluid en een beter stereobeeld zorgt.

Deze nieuwe vloerstaande speakers, de Concept 50-set, bezitten Helmholtz Pressure Equalizers (HPE) buizen in de speakerkast. De vijf inch midrange drivers is volgens de fabrikant 50 procent sterker geworden dankzij een spreekspoel van 30,5 milimeter. De 0,9 inch tweeterdrivers zijn zwevend geplaatst om voor een lagere vervorming te zorgen. De cross-over is op een aluminium keerplaat gemonteerd, waardoor deze geen elektromagnetische invloed van de drivers ervaart.

Los te koop of als 5.1-surroundset

Alledrie de Concept-speakers zijn verkrijgbaar in een zwarte, grijze en witte uitvoering. Eind 2021 komen ze op de markt met een adviesprijs van € 1.199 voor een paar Concept 30-speakers, € 2.599 voor een set Concept 50-vloerstaanders en € 849 voor de centerspeaker Concept 90.

Q Acoustics bereidt ook een complete surroundset van deze speakers voor. Voor de 5.1-opstelling krijg je dan twee vloerstaanders voor het frontale geluid, twee boekenplankspeakers voor de achterkanalen, de centerspeaker en ook nog eens de QB12-subwoofer voor het gebrul, gedonder en geraas.

Over Q Acoustics

Q Acoustics is een relatief nieuwe naam in de wereld van luidsprekers. Dit Britse audiomerk is sinds 2006 actief maar heeft al een prijzenkast vol awards. In elke prijsklasse die Q Acoustics betrad, heeft het de concurrenten het nakijken gegeven. Een strak, modern design, een revolutionaire audioweergave en slimme vindingen maken dit een merk om in de gaten te houden.

Bij Doublepoint vind je de complete catalogus van Q Acoustics-speakers. Kies hierbij uit bedrade modellen of draadloze luidsprekers. Blijf bescheiden met een setje boekenplankspeakers of pak uit met een complete home cinema. Voor elk interieur heeft dit merk passende producten. Bestel ze bij ons zonder verzendkosten en mét laagsteprijsgarantie.