SVS 2000 PRO: subwoofers doorstaan strenge test

De meest succesvolle subwoofers van het audiomerk SVS, de 2000 PRO-productlijn, is in een nieuw jasje gestoken. Maar ook onderhuids is één en ander veranderd. Wij van Doublepoint onderwierpen deze mid-range subwoofers aan een strenge test.

Over 2000 PRO

Zoals we van SVS gewend zijn, brengt dit merk zijn speakers in drie modellen uit. We sloten twee hiervan aan: de compacte SB-2000 PRO, die perfect is voor filmliefhebbers, en de wat grotere PB-2000 PRO, die ook muziekliefhebbers bedient.

Maar welk model je ook kiest, deze subwoofers beschikken een 12-inch driver, een Sledge STA-550D versterker (550 W) met discrete MOSFET-uitgang en een smartphone-app met allerlei tuning-presets en de mogelijkheid tot bediening op afstand.

Wat is er veranderd?

Je vraagt je wellicht af wat er veranderd is ten opzichte van de vorige modellen uit de 2000 PRO-lijn. Eén van de nieuwigheden is de integratie van features uit subwoofers in het hogere segment. Specifiek hebben we het dan over de subwoofers uit de SVS 16-Ultra-lijn, de 4000 Series en de 3000 Series, die de laatste jaren vrijwel alle audioprijzen en -awards in de wacht sleepten die er wereldwijd werden vergeven.

De 12-inch driver is compleet nieuw en de smartphone-bediening is ook een toegevoegde functie. Dat maakt deze mid-range subwoofers nóg aantrekkelijker voor wie een goede balans tussen prijs en prestaties zoekt.

Prestaties getest

Wanneer we deze subwoofers de sporen geven, valt de uitbundige verwerkingskracht meteen op. Dankzij de interne afstemming, gedetailleerde DSP-regelaars en geoptimaliseerde frequentierespons genieten we van een geluidskwaliteit die trouw is aan de originele opname.

De multimeter bevestigt wat SVS belooft: het frequentiebereik duikt onder de grenzen van het menselijk gehoor, wat voor indrukwekkende trillingen en een meeslepende ervaring zorgt. Wát een vernuftig brok geweld voor dit bescheiden bedrag.

Design

Dat de nieuwe 2000 PRO-subwoofers er anders uitzien dan voorheen, ziet iedereen. SVS heeft dan ook werkelijk alle onderdelen onder handen genomen. Wij vinden daarom dat SVS niet zo bescheiden hoeft te zijn en ze best als compleet nieuwe subwoofers mag aanprijzen.

De driver en versterker zijn nieuw, maar de bediening en de kast ook. Met keuze tussen een afwerking in de kleuren houtskool, pianowit en pianozwart is er voor elk interieur een passend design te vinden.

Over SVS

Voor wie een tijdje out of touch met de audiowereld is geweest, zal de naam SVS onbekend klinken. En dat is geen wonder, want het is relatief nieuw. In 1998 werd het merk in Youngstown, Ohio opgericht door een groep audiofielen. Vanuit een garage begonnen ze luidsprekers te maken die kwaliteit moesten bieden die voor iedereen betaalbaar was.

Behalve om zijn superieure componenten, die door audiogekke ingenieurs tot o.a. subwoofers worden versmolten, is SVS bekend om de sterke relatie met zijn klanten. Via social media, forums en evenementen blijft SVS de wensen van consumenten peilen. Voeg daar een fabrieksgarantie van 5 jaar en toe en het is begrijpelijk waarom dit merk zo enorm aan de weg timmert.

Bestel jouw SVS-speakers online

Wij van Doublepoint zijn dan erg in onze nopjes met de constante aanvoer van SVS-speakers naar ons magazijn. Bekijk meteen onze catalogus – wij zijn dé (web)winkel voor audioliefhebbers zoals jij.