Audiofielen, opgelet! Als je, net als wij, voortdurend op zoek bent naar het beste van het beste, zul je op de hoogte willen blijven van nieuwe productlanceringen. Laat het Japanse merk TEAC nu met twee beesten van machines op de proppen komen: de netwerkspeler UD-701N en de eindversterker AP-701. Ze zijn zo nieuw dat we er nog maar beperkt mee hebben kunnen experimenteren. Maar, zoals de technische eigenschappen in de catalogus beloven, zijn deze apparaten op alle vlakken imponerend. Laten we ze eens voorzichtig binnenste buiten keren.

UD-701N: netwerkspeler

In een mooie kast van geborsteld aluminium schuild TEAC’s nieuwste netwerkspeler, de UD-701N. Je zou hem kunnen zien als de opvolger van de NT-505-X, ook omdat het ontwerp met de stoere handgrepen eraan doet denken. Maar eigenlijk is de UD-701N een klasse apart en dat zie je als je binnenin de behuizing kijkt, waar meer en duurdere elektronica schuilt.

Deze netwerkspeler, die Spotify Connect, Tidal, Qobuz en TuneIn-internetradio ondersteunt, heeft een Delta-Sigma decoder die is uitgebreid met allerlei snufjes om het ladder-DAC-principe toe te passen. We kunnen nu met enorm veel technische termen gaan smijten, maar daar hebben we de productpagina met de uitgebreide specificaties voor. Neem maar van ons aan dat dit één van de beste netwerkspelers is die we ooit hebben mogen testen. En jij kan hem ook testen, in onze luisterruimte in Voorhout.

AP-701: eindversterker

Ook nieuw in het assortiment van TEAC is de AP-701, een dubbele mono eindversterker die alles in huis heeft om studioprofessionals met hun oren te doen flapperen. De stoere uitstraling en de indrukwekkende technische specificaties maken dat deze versterker zijn prijskaartje méér dan waard is. 

Met een trillingsvrije behuizing en een kast die voor voldoende verkoeling zorgt, is dit apparaat gebouwd voor decennialang luisterplezier. De voorkant ziet er sober uit, met twee VU-meters en enkele LEDs, waardoor de focus echt op het gehoor blijft. Met schakelaars selecteer je de instellingen: bijvoorbeeld RCA of XLR (die laatste heeft de voorkeur). Aan de achterzijde zitten de ingangen, een triggerbusje en zware speakerklemmen. Het vermogen van 170 Watt bij 8 Ohm kun je bruggen naar 260 Watt per kanaal bij 4 Ohm.

Prettig is het gereduceerde formaat van deze eindversterker: hij is lager en minder diep dan zijn voorgangers. Zo is hij beter te plaatsen in huiskamers of in werkkamers. En qua audio? Verwacht een open en levendig geluid waarin je je helemaal kunt verliezen.

Over TEAC

TEAC is een afkorting voor Tokyo Television Acoustic Company. Het werd in 1953 opgericht met als doel om tot de marktleiders te behoren op het gebied van magnetische opnametechnologie. Met innovatieve producten veroverde dit Japanse bedrijf niet alleen deze niche, maar ook andere. Het produceert nu zelfs medische apparatuur.

De focus van TEAC heeft altijd op kwaliteit en betrouwbaarheid gelegen. Het label ontwerpt en fabriceert nog steeds eenvoudig bedienbare oplossingen die zelfs de meest veeleisende klanten bekoren. Daarom past dit merk zo goed in dé webwinkel voor audiofielen: Doublepoint. Bekijk hier de apparaten van TEAC en bestel ze met laagsteprijsgarantie. Snel thuisbezorgd!