Vernieuwd: de NAD M10 - maak kennis met de V2

De combinatie tussen streamen en draadloze luidsprekers is de toekomst. NAD had dat al vroeg door en bracht een muziekstreamer met studiokwaliteit uit: de M10. Inmiddels is deze receiver aan een update toe. De NAD 10 V2 borduurt verder op de succesvolle eerste versie, maar voegt Dolby Digital Surround en een IR-afstandsbediening toe.

Lossless muziek streamen
Audio in studiokwaliteit streamen: het kan met de dienst Tidal, dankzij de Free Lossless Audio Codec (FLAC). De NAD M10 ondersteunde dit platform al, maar zorgde er ook voor dat je die studiokwaliteit naar alle plekken in je huis kon streamen dankzij BluOS. Met een app op je mobieltje beheerde je jouw playlists en instellingen.

Deze functies zijn natuurlijk gewoon meegenomen naar de nieuwste versie van de NAD M10: de V2. Daar komt een aparte IR-afstandsbediening bij. Daarmee heb je snelle toegang tot audioregelingen en presets, zonder dat je hiervoor je smartphone of tablet hoeft te pakken.

Bouw een draadloze thuisbioscoop
De M10 V2 is niet uitsluitend draadloos. Want waarom zou je een degelijke set luidsprekers discrimineren en daarmee onbruikbaar maken? De NAD M10 V2 bezit daarom een aantal topkwaliteit luidsprekeraansluitingen, met daarnaast twee subwooferaansluitingen.

En wil je een home cinema bouwen, dan kan dat met behulp van BluOS-compatible, draadloze luidsprekers. Zou bouw je een Dolby Digital Surround Sound-thuisbioscoop in de opstelling 4.0, 4.1 of 4.2. Omdat de M10 V2 draadloos naar de achterkanalen kan zenden, met lage latentie, is het aanleggen en aansluiten van draden niet meer nodig.

Alles onder controle
We hadden het al over streamingdienst Tidal. Maar ook Apple Music, Spotify, Amazon Music en Qobuz worden ondersteund. Daarnaast heb je met de M10 V2 toegang tot duizenden internetradiozenders. Dit apparaat is compatible met AirPlay 2, Bluetooth aptX HD en is Roon-ready. Heb je een smart home, dan is het goed om te weten dat je de M10 V2 kunt integreren in home automation-systemen als Crestron, Lutron en Control4. Zo kun je bijvoorbeeld regelen dat jouw avond-playlist aanspringt als de lichten langzaam beginnen te dimmen.

Een kamervriendelijk design
NAD heeft altijd geloofd in een sober design met alleen de broodnodige functionaliteiten. De NAD M10 V2 heeft een solide chassis van geborsteld, zwart aluminium. Dit minimalistische ontwerp zorgt ervoor dat deze muziekstreamer goed in elke kamer staat. En dankzij de bijgeleverde, gekalibreerde microfoon en de Dirac Live-ruimtecorrectie corrigeer je akoestische afwijkingen om de perfecte luisterervaring te creëren. Simpel gezegd heeft NAD overal aan gedacht en kun je met deze M10 V2 vele jaren vooruit.

Over NAD Electronics
NAD is een afkorting van New Acoustic Dimension. Dit Britse merk werd in 1972 opgericht door een groep Europese audio-importeurs met als doel om excellente geluidskwaliteit betaalbaar te maken. Dit was een ambitieus doel, omdat destijds de beste audiomerken vrijwel onbetaalbaar waren, terwijl de kwaliteit van voordelige audioapparatuur om te huilen was.

NAD liet zich niet uit het veld slaan en is het verhaal geworden van een groep dissidenten die de reuzen uit de audiowereld op de knieën dwongen. Met verrassende producten als de M10, haalt NAD de audiofilie uit de elitaire hoek. Jouw NAD M10 V2 koop je uiteraard eenvoudig online, hier bij Doublepoint.