Wat is Gelcore van Q acoustics?

Resonantie of trillingen van boxen is een lastig en vaak voorkomend probleem in audioapparatuur. Deze beweging van de kasten zorgt er namelijk ook voor dat het geluid als het ware wordt vervormd door de trillingen de uit de boxen komen.

Meerdere merken hebben getracht om hier een oplossing voor te vinden. De ene oplossing werkt beter dan de andere, maar een echte oplossing voor dit probleem die ervoor zorgt dat de resonantie het geluid niet beïnvloed was nog niet gevonden.

Totdat Q acoustics kwam met Gelcore. Gelcore is een uitvinding van het innovatieve merk Q acoustics die ervoor zorgt dat de trillingen van de boxen omgezet worden in warmte, waardoor het geluid niet vervormd wordt door deze resonantie. Gelcore is een stroopachtige substantie die gevonden kan worden tussen de binnenbox met de drivers en de buitenbox. Deze dunne zwarte laag Gelcore zorgt er vervolgens voor dat de trillingen die binnenbox veroorzaakt omgezet worden in warmte die uitvloeit via de buitenbox.

Het unieke aspect van Gelcore is dat deze stroopachtige substantie nooit hard wordt, waardoor het altijd de resonantie kan omzetten in warmte in plaats van het doorlaten van de trillingen tot aan de buitenbox. Naast het gebruik van Gelcore in de speaker maakt Q acoustics ook gebruik van Gelcore in de standaarden van de Concept 20 en 40 lijn speakers. Deze standaarden hebben zowel intern als extern Gelcore onderdelen waardoor alle resonantie altijd elegant wordt weggewerkt.

Op dit moment is Gelcore een exclusieve uitvinding van Q acoustics die momenteel alleen wordt gebruikt in de Concept 20 en 40 luidsprekers. Q acoustics kennende zullen wij in de toekomst Gelcore terugzien in andere modellen zoals bijvoorbeeld de Q acoustics 3000i serie.

Bekijk onze website voor ons aanbod van Q acoustics concept speakers en standaarden voor een geluidervaring zonder resonantie!