Wat zijn de functies van de aansluitingen achter op een Denon receiver?

Wat zijn de functies van de aansluitingen achter op een Denon

Je hebt een hoogwaardige Denon AVR-X2700H receiver aangeschaft die jouw huiskamer kan omtoveren in een geluidsstudio of huiskamerbioscoop. Nu is het zaak om hem zo goed mogelijk te installeren. Beschikt de apparatuur die je wilt koppelen over een HDMI uitgang, dan zit je met de Denon AVR-X2700H helemaal goed. Deze receiver beschikt immers over zes HDMI-ingangen. Die zijn ervoor gemaakt om 4K tot 8K digitale audio- en videosignalen te verwerken. En, zoals de naam High-Definition Multimedia Interface (HDMI) al zegt, dat verwerken gebeurt met behoud van de hoogst mogelijke kwaliteit.

HDMI-kabel tussen randapparaat en Denon AVR-X2700H receiver

Je hebt veel geld uitgegeven aan je nieuwe Denon receiver. Ook de andere apparaten die je wilt aansluiten hebben je flink wat gekost. Wat je in zo’n geval niet moet doen, is bezuinigen op de kabels die je tussen de apparaten plaatst. De eenvoudigste HDMI-kabel koop je al voor een paar euro bij de supermarkt. Maar behoud je daarmee de hoge kwaliteit van het signaal? Achtergrondruis en andere storingen moeten worden vermeden. Je hebt dus kabels nodig met een goede bescherming en onbelemmerde doorstroomcapaciteit. De OEHLBACH BLACK MAGIC MKII ULTRA-HIGH-SPEED HDMI- KABEL is er zo één. Hij is 1,5 meter lang, wat als voordeel heeft dat het signaal maar een korte afstand hoeft te overbruggen. Dat verkleint de kans op signaalverlies. Naast films wil je misschien ook het signaal van je gameconsole er doorheen laten gaan. Dat kan supersnel, want de kabel kan functioneren met 48 Gigabit per seconde. Met name de afscherming is bij de OEHLBACH BLACK MAGIC MKII goed uitgewerkt. Deze is drievoudig waardoor storing geen kans krijgt. De binnenkabel waar het signaal doorheen loopt, is gemaakt van zuurstofvrij koper (Oxygen-Free Copper). Dit OFC- koper is de meest zuivere kopersoort die in een kabel kan worden verwerkt. Daar komen aan beide uiteinden de steekcontacten bij die 24-karaats verguld zijn. Met deze HDMI-kabel breng je het signaal in optimale staat over naar je Denon AVR-X2700H receiver. Dit kan bijvoorbeeld een Dolby Atmos signaal zijn, maar ook DTS-HD Master Audio, DTS: X, 5.1 DTS HD of Dolby True HD. Je geniet op deze manier optimaal van het geluidsformaat.

Luidsprekersnoer aan de outputkant

Met het transport van het signaal naar je Denon receiver ben je nog niet klaar. Ook aan de outputkant heb je immers hoge kwaliteit nodig. Aan die kant telt vooral dat de kabel die je gebruikt geen weerstand biedt en tegelijk zo flexibel mogelijk blijft. Wij zijn daarbij een groot voorstander van de OEHLBACH SP-25 LUIDSPREKERKABEL (2 X 2,5 MM). Die verkopen we op een haspel van 20 meter, zodat je de luidsprekers goed door de ruimte kunt spreiden. Geleiding van het signaal gebeurt door een groot aantal afzonderlijk getrokken koperdraden met een dikte van 0,125 mm. Dit houdt de kabel goed buigbaar, terwijl een totale koperdikte van 2 x 2,5 mm het signaal ongeremd transporteert.

Denon receiver aansluiten op tv

Vaak vragen mensen ons hoe ze het beste hun Denon receiver kunnen aansluiten op de tv. Op de receiver kijken we daarvoor naar de outputkant. Zo zie je bij de Denon AVR-X2700H rechtsboven achter twee aansluitingen waar HDMI out bij staat vermeld. De eerste van die twee benoemt jouw tv tot monitor. Deze aansluiting ondersteunt ook ARC en eARC, waarmee de hoogste bandbreedte wordt bereikt bij het overzetten van het signaal tussen receiver en tv. Je Denon receiver aansluiten op tv is dus heel erg eenvoudig. Ook hiervoor adviseren wij de OEHLBACH: BLACK MAGIC MKII ULTRA-HIGH-SPEED HDMI-KABEL. Nadat je de Denon receiver op je tv hebt aangesloten, kunnen alle apparaten waarvan het signaal door de Denon receiver heen loopt, via jouw tv worden weergegeven. Kijk je naar tv, dan zorgt de Denon receiver voor het geluid.

Meer weten? Tik bovenaan de pagina op ‘Advies nodig?’ en stel gelijk je vraag. Wij zorgen dat je per omgaande het juiste antwoord van ons krijgt.