Audeze

Het merk Audeze is in 2008 ontsaan toen Sankar Thiagasamudram en Alexander Rosson ingenieur Pete Uka ontmoetten. Uka ontwikkelde voor NASA gespecialiseerde flexibele printplaten en de drie mannen realiseerden zich dat dit materiaal perfecte eigenschappen bezit voor de productie van hoofdtelefoons. Met de komst van Dragoslav Colich, specialist in het ontwerpen van planar drivers, was het team compleet met als resultaat de LCD-1 hoofdtelefoon.

In de jaren die volgden verschenen de legendarische en bekroonde LCD-2 en LCD-3 hoofdtelefoons en de high-efficiency modellen LCD-X en LCD-XC. Audeze is in staat gebleken om de planar driver technologie voor een breder publiek toegankelijk te maken met de komst van de iSine (i-10 en i-20) hoofdtelefoons.

Elke Audeze hoofdtelefoon beschikt over in-house ontwikkelde planar magnetic designs met extreem dunne drivers en krachtige custom ontwikkelde magneten. Audeze hoofdtelefoons met planar drivers hebben als voordeel boven ‘gewone’ hoofdtelefoons dat ze minder beperkt zijn in de weergave van geluid. De lichtgewicht diafragma’s zijn sneller dan de die in conventionele hoofdtelefoons. Vervorming is praktisch niet aanwezig en bas weergave is mede door het grote diafragma excellent.

Audeze
Audeze LCD-X Hoofdtelefoon

De toonaangevende resolutie en indrukwekkend lage vervorming maken de LCD-X vergelijkbaar met high-end luidsprekersystemen, zonder dat er grote, dure akoestische kamerbehandelingen nodig zijn.

Uitgelichte Audeze producten
Tonen als Foto-tabel Lijst

Totaal: 6

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Totaal: 6

Van hoog naar laag sorteren
per pagina