Ruark Audio

Ruark Audio

Ze zijn gevestigd aan de zuidoostkust van Engeland en zijn een familiebedrijf met een geweldig, gepassioneerd team. Hun inspiratie is gevarieerd en komt van hun ervaringen, dingen die ze bewonderen, de liefde voor muziek, en wandelingen langs het strand in Southend. Dit is het verhaal van Ruark Audio.

De oorsprong gaat terug naar de begindagen van hifi. Er is sindsdien veel veranderd, maar de principes van wat een geweldig muzieksysteem maakt zijn nog steeds dezelfde als altijd, en daarom houden ze eraan vast.

De oprichter, Alan O'Rourke, groeide op met gitaarspelen en werd omringd door hifi-apparatuur dankzij het werk van zijn vader in de industrie. Het is dus niet zo verwonderlijk dat hij zijn eigen audiobedrijf is begonnen.

Het eerste product, in het begin van de jaren tachtig, was de Sabre - een mooie kleine boekenplank-type tweeweg luidspreker die prijzen won en hen op de kaart zette.

In die tijd waren alle luidsprekerkasten van hout, en veel zijn dat nog steeds. De vader van Alan, Brian, was een geschoold meubelmaker en werkte met een aantal van de pionierende groten van de Britse hifi. Hij begreep hoe belangrijk materiaal en constructie zijn voor hoe een muzieksysteem klinkt. Zo vader, zo zoon. En het zijn deze principes die ze vandaag de dag nog steeds toepassen bij het updaten of ontwerpen van hun producten.

Lees verder
Tonen als Foto-tabel Lijst

14 producten

per pagina
Filter opties
prijs
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

14 producten

per pagina
Filter opties
prijs
Van hoog naar laag sorteren