Atoll: betaalbare high-end audiocomponenten

Het Franse merk Atoll wil high-end audio voor iedereen bereikbaar maken. Op Frans grondgebied worden alle onderdelen gemaakt die in de apparatuur van Atoll gaan. Bij Doublepoint vind je nu ook de cd-spelers, voorversterkers, netwerkspelers en ministreamers van dit relatief onbekende topmerk.

Geef je cd-collectie nieuw leven

Uitgerust met TEAC-componenten, een Wolfson-omvormer en een hoogwaardige FM-ontvanger, zijn de cd-spelers van Atoll . Kies uit de bescheiden Atoll CD30 of de uitbundige CD50 om jouw oude cd-verzameling weer een nieuw leven te geven. Veel albums zijn namelijk nog steeds niet beschikbaar op de streamingsites.

Veelzijdige netwerkspeler

De ST200 Signature is een netwerkstreamer waar je alleen nog maar luidsprekers op hoeft aan te sluiten. Deze versterker en muziekstreamer in één heeft de gebruikelijke breedte van 43 centimeter en past daardoor perfect in een audio-rack.

Via wifi of de netwerkkabel krijg je er toegang mee tot jouw muziekbestanden, met weergave van o.a. de albumhoes. Luister je liever via een streamingplatform? De Atoll ST200 ondersteunt Qobus, Tidal en Deezer – stuk voor stuk platformen die hifi audio aanbieden.

Betaalbare ministreamer

Goedkoper dan de ST200 Signature is de Atoll MS120 ministreamer. Dit component mag met zijn 32 centimeter breed dan extra klein zijn, maar weet toch diepe indruk te maken. Dit is een prima component om jouw high-end audioset langzaam mee op te bouwen. Allereerst kun je ermee luisteren naar internetradio en jouw muziekbestanden. Daarnaast integreer je de MS120 prima met muziekplatformen Qobus, Tidal en Deezer. Tot slot sluit je er ook makkelijk traditionele bronnen, zoals een cd-speler, op aan.

Je bedient de MS120 met de knopjes op het frontpaneel, met de meegeleverde afstandsbediening of via de mobiele app. De bediening is intüitief en de prestaties van deze smaakmaker maken dit tot misschien wel je beste aankoop van 2021.

Over Atoll

Atoll werd in 1997 opgericht door twee Franse broers. Zij vonden dat er in de markt een tekort bestond aan betaalbare, high-end apparatuur voor audiofielen. Het merk begon met het bouwen van versterkers en voegde daar later cd-spelers aan toe. In een nieuwe productiefaciliteit in Normandië bouwt het merk aan nieuwe producten, zoals de ministreamers en netwerkspelers die je bij Doublepoint vindt.

Kom zelf luisteren

Vrijwel alle audio-apparatuur die Doublepoint verkoopt, kun je zelf komen beluisteren. In onze luisterruimte zetten wij met plezier de apparatuur klaar die jij op het oog hebt. Maak daarvoor wel even een afspraak, zodat we jou een prettige en veilige omgeving kunnen bieden. Neem contact op om een dag en het tijdstip met ons te prikken.