Als je op zoek bent naar audio-apparatuur van hoge kwaliteit, dan is Dali een merk dat je niet mag missen. Met innovatieve technologieën en een uniek design creëert Dali luidsprekers die je favoriete muziek of filmgeluid op een natuurlijke en realistische manier weergeven. In deze blogpost vertellen we je meer over het merk Dali en zijn revolutionaire producten.

 

De geschiedenis en filosofie van Dali

Dali werd opgericht in 1983 door Peter Lyngdorf, een Deense ondernemer en audiofiel die al jarenlang actief was in de hifi-branche. Hij zag een gat in de markt voor luidsprekers die een natuurlijk en ongekleurd geluid konden leveren tegen een betaalbare prijs. Hij besloot om zijn eigen luidsprekerbedrijf te starten met de naam Dali, afgeleid van Danish Audiophile Loudspeaker Industries.

Het doel van Dali was om luidsprekers te ontwerpen die zo dicht mogelijk bij de originele geluidsbron kwamen, zonder vervorming of kleuring. Om dit te bereiken, combineerde Dali traditionele luidsprekertechnieken met nieuwe innovaties en materialen. Zo ontwikkelde Dali onder andere het SMC-magneetsysteem dat de mechanische vervorming in de woofer drastisch vermindert door het gebruik van een zacht magnetisch materiaal in plaats van ijzer. Dit resulteert in een meer ontspannen en gedetailleerd middengebied.

Dali heeft ook veel aandacht besteed aan het ontwerp en de afwerking van zijn luidsprekers. De luidsprekers hebben een elegant en modern uiterlijk, met afgeronde randen, stoffen frontjes en aluminium voeten. De luidsprekers zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen om bij elke interieurstijl te passen.

Dali heeft in de loop der jaren verschillende series luidsprekers uitgebracht die elk hun eigen kenmerken en kwaliteiten hebben. Van de instapmodellen SPEKTOR en OBERON tot de high-end series RUBICON en EPICON, er is voor ieder wat wils. In deze blogpost zullen we ons richten op twee series die Doublepoint.nl verkoopt: de OBERON-serie en de PHANTOM K-60 LP.

 

De OBERON-serie: betaalbare kwaliteit

De OBERON-serie is een instapserie van luidsprekers die gebruik maakt van de SMC-technologie van Dali. Deze technologie vermindert de magnetische vervorming en verbetert de geluidskwaliteit. De serie bestaat uit vier modellen met een oversized tweeter en een woofer met houtvezelconus. De luidsprekers hebben een brede afstraling en een modern design. Ze zijn verkrijgbaar in vier kleuren: zwart essen, wit mat, donker walnoot en licht eiken. De OBERON-speakers zijn geschikt voor zowel stereo- als surroundopstellingen.

 

De PHANTOM K-60 LP: ultradunne inbouwluidspreker

Als je op zoek bent naar een discrete en ruimtebesparende oplossing voor je geluidssysteem, dan is de PHANTOM K-60 LP een ideale keuze. Dit is een inbouwluidspreker die slechts 36 mm diep is en dus gemakkelijk in elke muur of plafond kan worden geplaatst. De PHANTOM K-60 LP heeft een 6½ inch woofer met houtvezelconus en een 28 mm soft dome tweeter die samen zorgen voor een geweldig geluid met veel detail en dynamiek.

De PHANTOM K-60 LP heeft ook een hoge belastbaarheid van 160 watt en is geschikt voor grote ruimtes. Je kunt deze luidspreker gebruiken als onderdeel van een stereo- of surroundopstelling, of als losse luidspreker in elke kamer van je huis.

 

Bestel jouw Dali bij Doublepoint

Zoals je ziet, is Dali een merk dat staat voor kwaliteit, innovatie en passie voor geluid. Als je op zoek bent naar audio-apparatuur die je een ongeëvenaarde luisterervaring biedt, dan kun je niet fout gaan met Dali. Bij Doublepoint vind je een ruim assortiment aan Dali-producten voor elke smaak en budget. Bovendien kun je bij ons rekenen op professioneel advies en installatie. Dus waar wacht je nog op? Neem vandaag nog contact op met Doublepoint en ontdek de wereld van Dali.