De door Denon in augustus aangekondigde 800NE-lijn is op de markt en ook bij Doublepoint verkrijgbaar! Naar eigen zeggen biedt Denon hiermee een nieuwe standaard voor betaalbare audiocomponenten waarin hoogwaardige technologieën worden gecombineerd met de nieuwste functies. Subliem geluid en gebruiksgemak is waar Denon voor staat en de PMA-800NE, DNP-800NE en de DCD-800NE zijn wederom een gewenst resultaat van jarenlang onderzoek en ontwikkeling. In dit blog bespreken wij de drie onderdelen van deze nieuwe lijn!

Denon PMA-800NE: geïntegreerde stereoversterker

De PMA-800NE is een aantrekkelijk geprijsde stereoversterker die voor zijn ontwikkeling heeft meegelift met de duurdere high-end PMA-2500NE. De Single-Push-Pull-versterkerschakeling van Denon geeft maximaal 50 Watt vermogen per kanaal aan acht Ohm (85 Watt aan vier Ohm) waarbij het hoge vermogen met zorg wordt uitgebalanceerd voor een opvallende dynamiek met verfijnde muzikale details.

De versterker heeft zowel analoge als digitale ingangen, inclusief ingebouwde phono-trap. De gebruiker kan met een knopje op het front kiezen voor een mm-element of mc-element. Drie optische en één coaxiale ingangen maken een hoge resolutie mogelijk en de interne DA-converter is compatible met alle gangbare bestanden tot 24-bits/192 kHz. Het digitale gedeelte kan uitgezet worden voor minimale storing bij het beluisteren van analoge bronnen, en als de microprocessor niet in gebruik is, wordt deze uitgeschakeld voor het best mogelijke geluid.

De Denon PMA-800NE is verkrijgbaar in zwart en grijs en vind je voor €499,- op onze website.

Denon DNP-800NE: netwerkspeler met LAN, wifi en bluetooth

De DNP-800NE netwerkaudiospeler speelt bestanden af vanuit een thuisnetwerk of via online streamingsdiensten als Spotify en Internetradio. De Bluetooth of AirPlay2 verbinding maakt het daarnaast zonder meer mogelijk om vanaf draagbare apparaten muziek te beluisteren.

De DNP-800NE gebruikt Denons gepatenteerde Advanced AL32 Processing Plus. Hiermee worden de   meest vloeiende en nauwkeurigste analoge golfvormen uit de digitale muziek gehaald en dit merk je direct in je huiskamer. De Burr Burr Brown PCM1795-omzetter zorgt ervoor dat een grote selectie audiobestanden afgespeeld kan worden. De speler kan daardoor omgaan met zowel mp3, WMA en AAC-formaten, als de diverse ‘lossless’-formaten.

De DNP-800NE kan door de ingebouwde HEOS-technologie gecombineerd worden met HEOS-apparaten, zoals draadloze speakers, en andere  Denon-componenten. Hiermee creëer je gemakkelijk een groot multiroom muzieksysteem door je hele huis en bestuurbaar via je smartphone of tablet (via de HEOS app). In de toekomst zal ook de Alexa stembediening hiervoor beschikbaar komen. Zowel een vaste als een variabele analoge uitgang bieden de mogelijkheid voor volumecontrole via de Heos-app als deze is aangesloten met een eindversterker of actieve speakers. Een externe DA-converter kan gebruikt worden via de optische digitale uitgang.

Ook de PMA-800NE is verkrijgbaar in zwart en grijs en vind je voor €499,- op onze website.

Denon DCD-800NE: cd-speler met usb-ingang

 Als laatste maakt ook de DCD-800NE cd-speler onderdeel uit van Denons nieuwe lijn. Deze heeft dezelfde Denon Advanced AL32 Processing Plus als de DNP-800NE en kan daarom zowel cd- als high-resolution audio optimaal tot zijn recht laten komen. Via de USB-ingang kunnen diverse soorten opslagmedia als ingangsbron voor jouw muziek dienen.

Net als de overige onderdelen uit de 800NE-serie kent de DCD-800NE een constructie bestendig tegen trillingen met zorgvuldig geselecteerde componenten langs het hele signaalpad. Door de nadruk te leggen op het ontwerp van de voeding en de Pure Direct-modus wordt het zuiverste geluid ononderbroken bereikt en gegarandeerd.

Ook de DCD-800NE is er in de kleuren zwart en grijs. Je koopt hem voor €399,- op onze website.