Denon heeft op 27 augustus 2019 twee nieuwe soundbars uitgebracht waarmee ze een nieuwe slag willen slaan op de soundbarmarkt. Volgens Denon is dit nog maar het begin omdat er wordt verwacht dat ook de draadloze speakers zoals de HEOS 1 en de HEOS 7 compleet vernieuwd zullen worden.

De HEOS Bar en de HEOS HomeCinema HS2 hebben de basis gelegd voor de twee nieuwe soundbars van Denon. De nieuwe soundbars zijn dan ook de vervanging geworden voor de HEOS Bar en de HEOS HomeCinema HS2. De DHT-S516 en de DHT-S716H Soundbars zijn beiden voorzien van klasse D-versterkers verdeeld over een aantal op prestaties afgestemde drivers. Tevens beschikken de DHT-S516 en de DHT-S716H Soundbars van Denon over de welbekende HEOS multiroom muziekstreaming en spraakbesturing. Voor de spraakbesturing is wel een Amazon Echo of een Google Home speaker vereist om hiervan gebruik te kunnen maken.

HEOS Integratie

De DHT-S716H, de grootste soundbar die Denon tot nu toe heeft geïntroduceerd, kan als je dat wil worden gekoppeld aan de nieuwe DSW-1H subwoofer worden gekoppeld voor een extra bas. De DSW-1H subwoofer van Denon is ook sinds kort los verkrijgbaar als vervanger voor de HEOS subwoofer. Speel overal hetzelfde nummer af of selecteer verschillende nummers voor iedere verbonden ruimte in combinatie met andere HEOS multiroom AV-receivers, soundbars en speakers. Met HEOS multiroom heb je de beschikking over verschillende bekende streamingplatformen zoals Spotify, Dezeer, TuneIN, Internet Radio of Amazon Music.

Samenvatting

Beide soundbars ondersteunen nu de twee belangrijkste spraakbesturingssystemen namelijk; Google en Amazon. De HDMI-ingang is verbeterd en biedt nu een automatische lage latentiemodus en verbetert de game experience. Tevens kunnen de huidige speakers van HEOS worden gekoppeld met de DHT-S516 en de DHT-S716H Soundbars van Denon zo kan je bijvoorbeeld een 5.1 systeem creëren voor een geweldig surroundgeluid in bijvoorbeeld je woonkamer.

De DHT-S516 beschikt over Apple Airplay 2 terwijl de DHT-S716H dit niet heeft. De DHT-S516H, DHT-S716H en DSW-1H zijn per direct verkrijgbaar in Nederland. Deze nieuwe producten van Denon zijn uitsluitend in het zwart verkrijgbaar.