Denon heeft met de introductie van de AVR-X540BT sinds kort een nieuw instapmodel. Dit product heeft net als de andere producten uit de 500-serie de mogelijkheid om te worden bediend doormiddel van een app die vanaf iedere smartphone of tablet kan worden gebruikt. Het nieuwe instapmodel biedt mogelijkheden om home theatre en muziekstreaming perfect met elkaar te combineren.

De AVR-X540BT is een 5.2-kanaals, av-receiver inclusief Bluetooth waarop maar liefst vijf HDMI-apparaten kunnen worden aangesloten. Drie van de HDMI-aansluitingen ondersteunen HDCP 2.2/4K 60p, wat zorgt voor een betere geluid- en beeldweergave. De AVR-X540BT heeft vijf versterkingskanalen die elk maximaal 130 Watt vermogen leveren. Deze AV-receiver biedt daarnaast de mogelijkheid om twee subwoofers aan te sluiten.  De AVR-X540BT ondersteunt Full-rate 4K Ultra HD, 4:4:4 Pure Color subsampling passthrough en 3D-weergave, wat zorgt voor een optimale beeldkwaliteit en bioscoopervaring.

De AVR-X540BT heeft een on-screen interface voor de installatie van de receiver en bevat ook een automatische installatie met kamercorrectie. Dit zorgt voor een perfecte afstelling op de ruimte, zodat het meeste uit het speakersysteem te wordt gehaald. De AVR-X540BT wordt geleverd met een instelmicrofoon, waarmee systeemparameters kunnen worden aangepast om de geluidskwaliteit nog verder te verbeteren.

De ingebouwde Bluetoothfunctie maakt het mogelijk muziek af te spelen via bijvoorbeeld een smartphone of tablet. Hij onthoudt maximaal acht gekoppelde Bluetooth-apparaten om verbinding mee te maken. Aan de voorzijde is een USB-aansluiting aanwezig waarmee bijvoorbeeld audiobestanden vanaf een externe harde schijf kunnen worden afgespeeld of apparaten zoals een smartphone kunnen worden opgeladen. Met de Denon 500-serie Remote App kan vanaf elke Bluetooth-device verbinding worden gemaakt met de receiver en de bediening worden overgenomen. De App is beschikbaar voor Android en iOS en is gratis te downloaden.

De AVR-X540BT heeft de optie om vier favoriete invoerbronnen snel te kunnen selecteren, met de app of afstandsbediening. Omdat hij de gewenste audioinstellingen van elke uitvoerbron onthoudt, ben je altijd gegarandeerd van de perfecte audio ervaring.

De Denon AVR-X540BT is vanaf nu bij Doublepoint verkrijgbaar voor 299 euro.