Als je op zoek bent naar een nieuwe versterker voor je thuisbioscoop of je hifi-systeem, wil je natuurlijk de goede keuze maken. Er komt immers een flinke investering bij kijken en je hoopt pakweg 10 tot 15 jaar van zo’n versterker of receiver te genieten.

In deze blogpost maak je kennis met de technische specificaties van versterkers. Zo weet je beter waar je op moet letten bij de aankoop van dit essentiële audio-apparaat. Ook maak je kennis met de Denon X3800H en ontdek je waarom deze versterker één van de beste keuzes voor elke audiofiel is.

 

Vermogen: een sterke motor voor je geluid

Het vermogen van een versterker is de hoeveelheid elektrische energie die hij kan leveren aan de speakers. Denk aan het als de 'motor' van je geluidssysteem. Een hoger vermogen betekent dat je speakers harder en helderder kunnen klinken.

Check bijvoorbeeld het vermogen van de Denon X3800H. Met zijn 180W per kanaal heeft hij genoeg power om zelfs de meest veeleisende speakers aan te sturen en een dynamisch, krachtig geluid te leveren.

 

Wattage: energiebewust en kostenbesparend

Het aantal watt is hoeveel elektrische energie de versterker verbruikt om zijn werk te doen. Het is als het brandstofverbruik van een auto: het vertelt je hoeveel 'brandstof' de versterker uit het stopcontact haalt en hoeveel warmte hij produceert.

De Denon X3800H uit onze webwinkel verbruikt 710W als hij op vol vermogen draait, maar hij heeft ook een eco-modus die het verbruik verlaagt tot 60W in de stand-by modus. Dus naast het leveren van geweldig geluid, is deze versterker ook vriendelijk voor je elektriciteitsrekening!

 

Frequentiebereik: een breed scala aan tonen

Het frequentiebereik van een versterker is het spectrum van geluidsfrequenties dat de versterker kan verwerken en doorgeven aan de speakers. Het is als het kleurenpalet van een schilder; een breder frequentiebereik betekent meer details en nuances in het geluid.

De Denon X3800H kan frequenties weergeven van 10 Hz tot 100 kHz, wat betekent dat je alles hoort, van de diepste bassen tot de schrilste hoge tonen. Je favoriete muziek en films zullen dan ook rijker en gedetailleerder klinken dan ooit tevoren.

 

De juiste speakers voor je versterker

Een andere belangrijke factor bij het kiezen van goede luidsprekers is de impedantie, wat de 'weerstand' is die de speakers bieden aan de stroom van de versterker. De Denon X3800H kan goed overweg met speakers met een impedantie tussen 4 en 16 ohm, wat betekent dat hij goed past bij de meeste speakers op de markt. De meeste luidsprekers hebben namelijk een impedantie van 4, 6 of 8 ohm.

 

Koop jouw versterker bij Doublepoint

Zoals je ziet, zijn er heel wat zaken om op te letten bij het kiezen van een receiver of versterker. Gelukkig vind je bij Doublepoint altijd uitgebreide informatie over de technische specificaties. En als je hulp of advies nodig bent, kun je ons altijd even bellen.En wat de Denon X3800H betreft: samenvattend is dit een krachtpatser die fantastisch geluid levert, terwijl hij ook zuinig omspringt met stroom. Hij kan een breed scala aan tonen weergeven en werkt goed met de meeste speakers. Ook leuk om te weten is dat hij voorbereid is op de toekomst met ondersteuning voor de nieuwste geluidsformaten en 8K-video. Met de Denon X3800H krijg je niet alleen een geweldige geluidservaring nu, maar ook in de toekomst.