De nieuwe standaard in audio en video is HDMI 2.1. Met de bijbehorende kabels en apparatuur geniet je van haarfijne, vloeiende beelden met weergaloos geluid. Niet alleen is dit een verademing voor filmliefhebbers, maar ook voor gamers. Wat houdt deze nieuwe standaard in en wat heb je ervoor nodig? Doublepoint legt het je uit.

Wat is HDMI 2.1?

De high-definition multimedia interface (HDMI) behoeft bijna geen introductie. Deze aansluiting maakt het mogelijk om audio en video in ongecomprimeerde, digitale vorm over te brengen. HDMI is alweer aan versie 2.1 toe. Vergeleken met vorige versies heeft HDMI 2.1 meer bandbreedte, wat een vereiste is in het tijdperk dat komen gaat – dat van de 8K Ultra HD.

Om HDMI 2.1 te kunnen gebruiken, moeten zowel je televisie als de aangesloten bron deze versie ondersteunen. In 2019 kwamen de eerste televisies met HDMI 2.1-compatibiliteit uit. Natuurlijk heb je ook een HDMI 2.1-kabel nodig. De Oehlbach 8K HDMI-kabels zijn betaalbaar en er zit maar liefst 30 jaar garantie op. Als dat geen teken van onverwoestbare Duitse kwaliteit is, weten wij het ook niet!

De voordelen van HDMI 2.1

Eén van de belangrijkste voordelen van HDMI 2.1 is de grotere bandbreedte. Waar een HDMI 1.4-kabel 10,2 Gbps aan data kan transporteren en een HDMI 2.0-kabel 18 Gbps aankan, heeft HDMI 2.1 een bandbreedte van maar liefst 48 Gbps. Daardoor kan hij veel meer gegevens tegelijkertijd verwerken.

HDMI 2.1 ondersteunt ook eARC. Hiermee stuur je audio zonder kwaliteitsverlies van je tv naar de soundbar of receiver. Dat is handig als je de televisie als videobron gebruikt, wat bijvoorbeeld het geval is als je via de Netflix-app kijkt.

Met HDMI 2.1 ben je toekomstproof. Zo kan deze standaard 4K-films met 100 frames per seconde aan. Op dit moment worden films nog nauwelijks met zo’n snelle frame rate geschoten, maar hier komt binnenkort verandering in. Op 8K ondersteunt HDMI 2.1 een snelheid van 50 frames per seconde, wat zeer keurig is.

Koop hier je Oehlbach 8K HDMI 2.1-kabels

Het Duitse audiomerk Oehlbach maakt je klaar voor deze nieuwe revolutie in home cinema. Met de Ultra High Speed HDMI-kabel Black Magic ben je verzekerd van kristalhelder beeld en geluid. Om een verliesvrije en storingsvrije signaaloverdracht te garanderen, beschikken deze kabels over een drievoudige afscherming, een koperen binnengeleider en 24-karaats vergulde steekcontacten.

Morgen al in huis

Met keuze uit zwarte of witte kabels, in lengtes van 1,50 of 2 meter, vind je bij Doublepoint de beste oplossing voor jouw opstelling. Ongeacht het totale bestelbedrag, betaal je bij ons geen verzendkosten. En als je vóór 17:00 uur bestelt, heb je die Oehlbach HDMI 2.1-kabels al de volgende werkdag in huis. Mét laagsteprijsgarantie!