De Britse Q Acoustics heeft een volledig draadloos audiosysteem met hoge resolutie uitgebracht, de Q Active serie. Deze bestaat uit de Q Active 200, een monitormodel waar passende stands bij geleverd kunnen worden, en de Q Active 400 vloerstaande speakers. Beide zijn te leveren in het mat wit of mat zwart. Daarnaast heeft Q Acoustics ook de Q Active Control Hub ontwikkeld om deze luidsprekers draadloos van muzieksignaal te voorzien.

De Q Active 200 en Q Active 400 zullen beschikbaar zijn in 2021.

Draadloze connectiviteit

Deze Q Active’s kunnen connectie maken met Bluetooth® 4.1, Apple AirPlay 2, Spotify Connect, UPnP en ze zijn Roon Ready. De Control Hub is verkrijgbaar in twee varianten, de een werkt met Amazon Alexa en de ander met Google Chromecast. Beide ondersteunen Apple Siri. 

Tevens worden ook jouw favoriete streamingsdiensten ondersteund zoals  Amazon Music, Apple Music, Deezer, Qobuz, Spotify en Tidal.

Je hebt de mogelijkheid om bedrage analoge of digitale bronnen aan te sluiten, de Hub zal het signaal draadloos met een resolutie van 24-bit/96 kHz naar de luidsprekers zenden. Wat betekent dat de draadloze audioprestaties van hoge kwaliteit zijn, ongeacht de bron van je muziek.

Multiroom Audio Integratie

Wil je dat hetzelfde nummer overal in huis is te horen? Wil je dat er verschillende muziek in verschillende ruimtes te horen is of wil je dat je muziek je volgt in huis? Q Active is overal voor in want ze hebben een multiroom vaardigheid, je kunt maximaal 3 paar Q Active’s opnemen in een multiroom-configuratie.

Verbluffend hoge resolutie geluid

Audio kan worden omschreven als 'hoge resolutie' als het bestaat uit een digitaal audioformaat dat groter is dan de CD-standaard 16bit/44.1kHz. Q Active kan draadloos streamen ondersteunen met een maximale bronresolutie van 32bit/192kHz, hetzij vanaf de Hub via een smartphone of tablet.

Dit betekent dat elke bron die op de hub wordt aangesloten, wordt omgezet naar een informatierijk 24bit/96kHz digitaal formaat voordat deze wordt gestreamd naar de Q Active-luidsprekers.

Actieve versterking

In een traditioneel, passief audiosysteem is er één versterker die twee luidsprekers aanstuurt, die in totaal minstens vier drivers hebben. In het Q Active systeem wordt elke driver (er zitten er drie in elke Q Active 200-luidspreker en vier in elke Q Active 400-luidspreker) aangestuurd door een eigen, specifiek geselecteerde versterker.

Met een totaal van zes (of acht) discrete versterkers, met een totaal van 280 (of 440) Watt vermogen om het Q Active systeem aan te sturen, krijgt elke individuele driver zijn eigen zorgvuldig geregelde versterking. Hierdoor is Q Active in staat om elke driver met nauwkeurigheid en finesse aan te sturen, wat er op neer komt dat Q Active groter en preciezer klinkt dan je voor mogelijk houdt.

Dynamisch breedbeeldgeluid

De Q Active’s zijn uitgerust met een tweetal Balanced Mode Radiators (BMR’s) met een diameter van 58 millimeter welke zorgen voor een hele brede afstraalhoek. 

Met deze BMR's kan Q Active een uitstekende geluidskwaliteit leveren in het hele luistergebied, in plaats van het te beperken tot de 'sweet spot' van meer traditionele driver-arrangementen. 

Krachtige, gecontroleerde bas

In tegenstelling tot een gewone luidspreker is de achterkant van de Q Active’s wel de moeite waard om je over te verbazen. 

De Q Active 200 is voorzien van een achterste 114mm subwoofer die een snelle, diepe en mooie bas levert. De Q Active 400 is voorzien van een tweetal subwoofers om de laagfrequente actie te verdubbelen.

Luidsprekeropstelling

De Q Active’s luidsprekers hebben een gespiegelde asymmetrische frontplaat, met een schakelaar op de achterkant geef je aan welke luidspreker links en welke rechts wordt gebruikt. Je kunt hierdoor ook spelen met de opstelling door te kiezen voor de speakers aan de binnen of buitenkant. 

Met een tweede schakelaar kunt u de luidspreker precies vertellen waar deze zich bevindt ten opzichte van de kamer - dicht bij een achterwand, in een hoek of buiten in een kleine vrije ruimte. Met deze informatie kan Q Active de lage frequentierespons nauwkeurig afstellen om onder alle omstandigheden het best mogelijke geluid te leveren.

Ongeëvenaarde akoestiek

De aandacht voor details heeft geleid tot een compact, hoogwaardig systeem dat een onderscheidend visueel statement maakt - maar elk element van Q Active is ontworpen om de best mogelijke prestaties te leveren.

FS75 Stand

Voor Q Active 200 is een op maat gemaakte standaard te verkrijgen. Geïnspireerd door de baanbrekende Tensegrity standaard die door Q Acoustics is ontwikkeld voor zijn high-end Concept 300 luidspreker, minimaliseert FS75 standaard de resonantie van de vloer naar de luidsprekerkast (en vice versa) dankzij het opmerkelijke lage-massa - lage-reflectie ontwerp. En naast de akoestische voordelen is het minimale ontwerp van de standaard de perfecte visuele aanvulling op het unieke uiterlijk van de Q Active 200.

De stands zijn apart verkrijgbaar.