Zoek je een versterker met een warm en aangenaam geluid, veel streaming- en multiroom-opties en een retro-look? Misschien is de NAD C 3050 dan iets voor jou.

De NAD C 3050 is een speciale editie versterker van het toonaangevende audiobedrijf NAD. Dit apparaat combineert eenvoud, kwaliteit en muzikaliteit met moderne technologieën. Laten we eens kijken naar de belangrijkste specificaties en voordelen van deze bijzondere versterker.

 

Wat maakt de NAD C 3050 zo bijzonder?

De NAD C 3050 is niet zomaar een versterker. Hij brengt je muziek tot leven, met een rijkdom aan details, dynamiek en emotie. Dit zijn enkele van de kenmerken die de NAD C 3050 zo speciaal maken:

  • Een DAC met veel digitale ingangen. Dat zorgt voor een kristalheldere geluidskwaliteit van al je digitale bronnen, zoals je tv, je computer, je gameconsole of je cd-speler.

  • Bluetooth 5.0-connectiviteit met aptX HD-ondersteuning. Die maakt het mogelijk om draadloos te streamen vanaf je smartphone, tablet of laptop, zonder gedoe met kabels of netwerken.

  • BluOS-integratie met streamingdiensten, internetradio en multiroom-opties. Ontdek onbeperkt muziek en beluister die in hoge resolutie. Je kunt ook de versterker synchroniseren met andere BluOS-compatibele apparaten in je huis, en zo een naadloos multiroom-systeem creëren.

  • Class D-versterking met 100 watt per kanaal. Dit zorgt voor een krachtig en dynamisch geluid, dat elke luidspreker kan aansturen, zonder in te leveren op geluidskwaliteit of duurzaamheid.

  • Dirac Live room correction software. Die optimaliseert de akoestische prestatie van de versterker, door het geluid aan te passen aan je luisterruimte en je persoonlijke voorkeur. Je kunt het geluid afstemmen door middel van een eenvoudige meting met een microfoon en een laptop.

  • Een schitterende retro-uitstraling met houten behuizing, VU-meters en analoge knoppen. De versterker is een eerbetoon aan het erfgoed van NAD en de iconische ontwerpen uit de jaren '70.

 

Hoe klinkt de NAD C 3050?

We hebben de NAD C 3050 zelf getest in onze showroom en dit zijn onze bevindingen.

  • De installatie en configuratie waren makkelijk, maar de Dirac Live-meting was wat lastig. Het geluid werd wel beter door de kamercorrectie.

  • De geluidskwaliteit en het vermogen waren uitstekend. De versterker leverde een warm en aangenaam geluid, met een goede balans tussen de bas, het midden en het hoog. De bas- en treble-toonregelingen waren niet erg subtiel, dus we lieten ze meestal op neutraal staan.

  • De streaming- en multiroom-mogelijkheden waren veelzijdig en gebruiksvriendelijk. We konden allerlei streamingdiensten en internetradiozenders gebruiken via de BluOS-app, die eenvoudig en intuïtief was. We konden ook de versterker synchroniseren met andere BluOS-compatibele apparaten in ons huis.

  • De retro-uitstraling van de versterker is aantrekkelijk. We houden van het ontwerp, de afwerking en de bedieningselementen van de versterker. De houten behuizing geeft een warme en natuurlijke uitstraling, terwijl de VU-meters, de LED-volumestrip en de analoge knoppen een vintage flair toevoegen. Klein minpuntje: hij is vrij groot en zwaar.

 

Over NAD 

Het Britse NAD maakt sinds 1972 eenvoudige, maar hoogwaardige en innovatieve audioproducten. NAD is een afkorting voor New Acoustic Dimension, een naam die hun visie weerspiegelt:  nieuwe dimensies in geluid creëren. NAD heeft drie kernwaarden: prestaties, waarde en eenvoud. Dit merk heeft een breed en divers productaanbod, met innovatieve en baanbrekende producten.

 

Koop de NAD C 3050 bij Doublepoint

Wil je de NAD C 3050 hebben? Bestel hem nu bij Doublepoint, dé webwinkel voor audiofielen. Bij ons ben je van de beste prijzen verzekerd, geniet je een uitstekende service, gratis verzending en snelle levering. De NAD C 3050 is een limited edition versterker, dus wees er snel bij!